تماس با ما

۰۹۱۳۴۲۵۱۰۹۳

اخبار دام طیور آبزیان خرداد 1403

با پسماندهای کشاورزی به جنگ مافیای نهاده بروید

آنچه در این مقاله میخوانید!

اخبار دام طیور آبزیان ۶ خرداد ۱۴۰۳

اخبار دام طیور آبزیان. در حالی سالانه ۷ میلیارد دلار ارز برای واردات نهاده دامی هزینه می‌شود که پسماند‌های کشاورزی می‌تواند خوراک دام کشور را تامین کند. گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ «کمبود و گرانی نهاده دامی عامل کاهش جمعیت دام و گرانی گوشت است» این را علی عزیزی کارشناس امور دام می‌گوید.قیمت گوشت تا ۷۰ درصد وابسته به نرخ خوراک دام است. مدیرکل دفتر توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی امروز می‌گوید که فقط از پسماند نیشکر استان خوزستان و ضایعات موز سیستان سه میلیون تن خوراک دام می‌توان تولید کرد. ابوالفضل رئوفی معتقد است که ۴۰ درصد محتویات شکمبه دام‌های سنگین هم قابلیت تبدیل شدن به خوراک دام دارد. سالانه ۹۰ هزار تن محتویات شکمبه پس از کشتار به دست می‌آید که ۴۰ درصد آن رقمی معادل ۳۶ هزار تن خواهد شد.

طبق گزارش مرکز آمار، سال گذشته حدود ۱۴.۵ میلیون تن نهاده دامی به ارزش ۷ میلیارد دلار وارد کشور شده است.
سالانه ۱۳۰ میلیون تن محصول تولید می شود که ضایعات و بقایای آنها در زمین قابلیت تبدیل شدن به خوراک دام را دارد.طبق آمار فائو نزدیک به ۴۰ درصد محصولات کشاورزی قبل از رسیدن به سفره تبدیل تبدیل به ضایعات می‌شوند. ۳ میلیون تن خوراک دام که از پسماندهای کشاورزی دو استان به دست می‌آید تغذیه سالانه ۲۰۰ هزار راس دام را کفایت می‌کند.
واردات نهاده دامی همواره متناسب با نیاز دامداران و مرغداران نبوده و بازارهای کاذبی شکل می‌گیرد که در آن نهاده را به چند برابر قیمت می‌فروشند در همه اینها ردپای مافیای واردات وجود دارد.
کارشناس حوزه بازرگانی جلال خیرخواه می گوید که به جای مافیا باید بگوییم «وارد‌کنندگان باسابقه» که اگر این فرد از اعتبار خود استفاده نکند خوراک دام به موقع به کشور نمی‌رسد زیرا بانک مرکزی ارز واردات را به موقع نمی‌دهد.
در مقابل، کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده معتقد است که رویه سیستم‌های دولتی که وارد کنندگان را طی سالها متنوع نکرده اند اشتباه بوده و اکنون پرونده فساد نهاده دامی به سطح وزرا هم رسیده است.

برای رفع این مشکلات، نخست با افزایش تولید داخل و استفاده از ظرفیت‌های موجود وابستگی ۷۰ درصدی به واردات به حداقل برسد. دوم، واردات با ارز آزاد جایگزین ارز نیمایی شود اختلاف نرخ ارز باعث فساد می شود.

خبرگزاری فارس

 

اشتراک گذاری:

دسته بندی محصولات

دسته بندی محصولات دستچین عالی

خوراک دام سبک

خوراک دام سنگین

روغن های گیاهی

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *