مصرف شیر و لبنیات پاستوریزه منبع بسیار غنی کلسیم و ویتامین B2 در جمعیت ایرانی می باشد. مصرف شیر و لبنیات تازه در کنار سایر مواد غذایی دارای ویتامین های گروه E ، D ، C در سبد غذایی روزانه به مقابله و شکست دادن ویروس کرونا کمک کند.
(خبرگزاری تسنیم). آزاده حکمت دوست پزشک تغذیه و عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی می گوید. با شیوع بیماری کرونا در کشور، توصیه هایی به مردم می شود که برخی از مواد غذایی در این روزها مصرف نشود و برخی دیگر بیشتر مصرف شود. باید از انواع مواد غذایی مورد نیاز، برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده شود. برای جلوگیری و درمان ویروس کرونا مانند گذشته باید یک رژیم غذایی سالم و متنوع داشته باشیم. انواع نان های سبوس دار، برنج سبوس دار، سبزی ها و میوه های تازه، مواد پروتئینی و لبنیات مصرف شود. مطالعه تایید شده ای درباره عدم مصرف لبنیات در زمان شیوع کرونا به دلیل داشتن طبع سرد آن وجود ندارد. لبنیات بهترین منبع دریافت کلسیم و ویتامین B2 در جمعیت ایرانی است. برای داشتن سیستم ایمنی سالم مصرف پروتین ها ضروری است. لبنیات حاوی پروبیوتیک برای دستگاه گوراش مفید هستند. لبنیات می توانند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با این ویروس تقویت کنند.
(باشگاه خبرنگاران جوان). کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره تاثیر مصرف لبنیات بر پیشگیری از ویروس کرونا می گوید. حذف لبنیات اعم از شیر و ماست از برنامه غذایی کاری بسیار نادرست است. مصرف لبنیات به صورت کم چرب باید طبق رژیم غذایی بوده و آن را هر روز یا مثل روزهای گذشته مصرف کرد. بهتر است افراد برای خرید شیر و ماست پاستوریزه بودن آن را انتخاب کنند.
(خبرگزاری ایرنا). نگین نوری دانشیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران می گوید. هیچگونه گزارش مستند و علمی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق شیر به انسان وجود ندارد. مصرف شیر، بدن را در مقابل بیماری ها تقویت می کند. هر موقع پای بیماریها به میان می آید، مصرف مواد پروتئینی اهمیت بیشتری می یابد. شیر منبع پروتئینی خوبی است که باید در وعده صبحانه میل شود. شیر دارای پروتئین خاصی است که به آن کازئین گفته می شود. شیر سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و توانایی بدن را مقابل بیماری ها افزایش می دهد. در واقع، پروتئین شیر در کنار پروتئین گوشت و تخم مرغ نقش خوبی در افزایش سیستم ایمنی دارد. هر موقع بحث هر گونه آلودگی پیش میآید، مصرف شیر به شدت توصیه میشود.
در ارتباط با تقویت سیستم ایمنی بدن، ویتامین C مفید است و از این نظر شیر ویتامین سی بیشتری دارد. اما نمی تواند به عنوان تنها منبع این ویتامین باشد. صبحانه ای کامل است که در کنار یک لیوان شیر، یک لیوان آب پرتقال هم مصرف شود. برای تقویت سیستم ایمنی بدن، علاوه بر ویتامین سی، ویتامین های بی و دی لازم است که شیر از نظر ویتامین های خانواده گروه بی غنی است. مصرف پروبیوتیک ها هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند که پروبیوتیک ها در دو نوع در دسترس مردم قرار دارند. نخست به صورت دارو در داروخانه ها وجود دارند و راه دوم از طریق مصرف فرآورده های شیر مانند ماست و پنیر است.
در مورد آرامش خیال در مصرف روزمره شیر و موضوع ویروس کرونا دو مسئله اهمیت دارد.
1- شیر را به صورت غیر حرارت دیده نباید مصرف کرد چون ویروس کرونا در مدت ۳۰ دقیقه و در حرارت ۶۰ درجه سانتیگراد از بین میرود. شیر در بدو فرآیند تولید در همه کارخانجات فرآورده های لبنی حرارت دیده و کاملا پاستوریزه می گردد لذا مصرف آن شدیدا توصیه می گرد.
2- بحث رعایت مقررات بهداشتی است که از این نظر استاندارد تولید شیر و فرآورده های لبنی در کشور ما بسیار بالا است. شیر از لحظه ورود به کارخانه تا توزیع مویرگی و تحویل به مصرف کننده کاملا کنترل می گردد.
پایگاه اطلاع رسانی صنعت دام طیور آبزیان
مشاهده اطلاعات انواع خوراک گاو شیری دستچین: کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو پرواری ، کنسانتره تلیسه پرورشی ، کنسانتره گاو انتظار زایش ، کنسانتره استارتر گوساله
مشاهده اطلاعات انواع خوراک دام سبک دستچین: کنسانتره گوسفند و بز پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند و بز ، کنسانتره میش و بز شیرده ، کنسانتره میش و بز آبستن سنگین ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله ، کنسانتره فلاشینگ مخصوص زمان جفت گیری گوسفند و بز