اخبار دام طیور آبزیان ۳ مرداد ۱۴۰۲
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، کمبود سرمایه در گردش دامداران، شارژ نشدن «دامدار کارت» توسط دولت، توقف ارائه نهاده مدتدار از سوی دولت و قاچاق دام به کشورهای دیگر را از مشکلات دامداران عنوان کرد و گفت که این عوامل موجب افزایش قیمت گوشت قرمز شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی با عنوان «گرانی گوشت قرمز را مهار کنید» خواستار کنترل قیمت گوشت شدهاند.
ثبتکنندگان پویش نوشتهاند: به تازگی شاهد افزایش بیمنطق و انفجاری قیمت گوشت قرمز و مرغ در بازار هستیم، وقتی که پای درد دل تولیدکنندگان مینشینیم از گرانی نهادهها و هزینههای تولید ناله میکنند که به واقع سخن درستی است باید مسئولان امر باید ببینند که چه عامل باعث این مشکل شده است، کدام رانتی در بدنه وزارتخانه یا گمرک وجود دارد که باعث دپو و عدم ترخیص نهادههای دامی میشود که به گرانتر شدن قیمتها دامن میزند، بهتر است مسئولان چاره ای بیاندیشند چرا که قیمت گوشت در ایران از کشورهای دیگر چند برابر گرانتر شده و گوشت و مرغ در حال حذف شدن از سفرههای مردم است.
برای بررسی این موضوع با افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور گفتوگو کردیم، وی در پاسخ به اینکه تولیدکنندگان دام سبک کشور چه مشکلاتی دارند؟ گفت: مهمترین مشکل آنها کمبود نقدینگی است که سرمایه در گردش برای تامین نهاده مورد نیاز خود ندارند، بانکها در سال جاری تسهیلاتی در این مورد ندادهاند.
مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور افزود: از سوی دیگر قرار بود که وزارت جهاد کشاورزی برای کمک به دامداران «دامدار کارت» بدهد که با شارژ کردن آن کمکی به تامین نهاده بکند اما امسال این کارت را شارژ نکرده است.
به گفته این مسئول، وزارت جهاد کشاورزی به ازای هر دام مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به حساب دامدار کارت واریز میکرد که آنها بتوانند نهاده موردنیاز را خریداری کنند، این اقدام سال گذشته انجام شده بود اما امسال تقریبا متوقف شده است. وی افزود: علاوه بر این قرار بود که به دامدار نهاده مدتدار بدهند یعنی پول آن را ۳ تا ۴ ماه دیگر دریافت کنند و به جای آن گوشت تحویل بگیرند و این کار هم انجام نمیشود.
به گفته این مسئول خرید گوشت از دامداران هم که معمولا توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام میشد نیز به صورت محدود در برخی استانها انجام شد و ادامه نیافت. دادرس گفت: از سوی دیگر قاچاق دام به کشورهای دیگر هم وجود دارد، کاهش ارزش پول کشور، دام ما را برای آنها ارزان کرده است و به این دلیل میل به قاچاق هم بیشتر شده است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور تاکید کرد: مجموعه ای از این مشکلات موجب شده است دامدار دام خود را زودتر از موعد و حتی دام مولد خود را روانه بازار کند و طبق آمار مرکز آمار ایران جمعیت دام سبک کشور هم کم شده است.
* جمعیت دام سبک نسبت به بهار ۱۴۰۱ حدود ۵ میلیون راس کم شده است
بر اساس گزارش چند روز پیش مرکز آمار ایران، جمعیت دام سبک نسبت به بهار ۱۴۰۱ حدود ۵ میلیون راس کم شده و نیز تعداد دام های مولد هم حدود ۱.۲ میلیون راس کاهش یافته است. مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور تصریح کرد: بررسیهای میدانی کارشناسان نشان میدهد که جمعیت دام کشور بیشتر از آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران و حدود یک سوم (۳۳ درصد) کاهش یافته است.
وی در پاسخ به اینکه اگر کشتار دام بیشتر شده مفهوم آن این است که عرضه در بازار در مقطعی رشد کرده است، پس چرا قیمت گوشت کاهشی نشده است؟ گفت: به دلیل عدم نظارت بر بازار است که قیمتها بیمحابا رشد کرده است.
به گفته این مسئول واردات گوشت از کشورهای آفریقایی، رومانی، روسیه، مغولستان، هند انجام میشود و سال گذشته ۴۸ هزار تن واردات گوشت انجام شده است. به گزارش فارس، قیمت گوشت قرمز در بازار افزایش دارد و به کیلویی ۴۵۰ هزار تومان و بالاتر هم رسیده است، این روند از یک سال پیش ادامه دارد.