امروز 98/10/02 نشستی با حضور مسؤولان انجمن صنایع لبنی برای بررسی برخی موانع و مشکلات این بخش و تأثیر تولیدات این صنعت در سلامتی آحاد جامعه برگزار شد. دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: تولیدات انجمن صنایع لبنی 75 درصد سهم بازار را تشکیل میدهد و حدود 7 میلیون تن شیر دامداران را تحویل میگیرد و سالانه 450 هزار تن صادرات به کشورهای دیگر از جمله عراق، افغانستان، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس از قبیل امارات، قطر و حتی کشورهایی مانند ژاپن و آذربایجان انجام میشود.
وی همچنین به اشتغال 120 هزار شغل مستقیم و 480 هزار شغل غیرمستقیم در صنعت لبنی اشاره کرد و گفت: حدود 2 میلیون فرصت شغلی نیز در کشور درگیر صنایع لبنی هستند و پس از اجرای هدفمندی یارانهها تعداد واحدهای فعال این صنعت کاهش یافته است، به طوری که از تعداد 1338 واحد لبنی به 400 واحد از سال 89 تاکنون رسیدهایم.
در ادامه، رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی پیشنهاد تشکیل خانه شیر به عنوان کمیته بررسی و تصمیم گیری مشکلات صنعت لبنیات را داد تا تمام مشکلات این بخش به صورت یکپارچه در آن مورد بحث و بررسی فرار گیرد و تصمیمات لازم برای آن اخذ شود. رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی همچنین پیشنهاد داد که یا دولت یارانه شیر را قطع کند و یا به همان نسبت که یارانه برای واردات میدهد، به همان نسبت هم برای صادرات یارانه در نظر بگیرد، مثلاً اگر نهادهای با ارز 4 هزار و 200 تومانی تأمین میشود، به همان نسبت هم فرصت صادراتی داده شود.
در پاسخ به این سئوال که در سالهای گذشته همواره صنایع لبنی به دلیل اینکه حاشیه سود کمتری دارند، قیمتها را افزایش دادهاند و البته همین اقدام را دامداران هم انجام داده اند، در حقیقت آنها حاشیه سودشان را از جیب مردم برداشتند، در حالی که میتوانستند با مدیریت تولید و بهرهوری در کارشان، حاشیه سودشان حفظ شود، مردم چه گناهی دارند که باید هزینههای صنایع و دامداران را از جیب مردم پرداخت کنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی با اشاره به قیمت خرید شیر خام در داخل کشور و در خارج از کشور اعلام کرد اتفاقاً بهرهوری در صنایع لبنی بالاست و اگر ارز 4 هزار و 200 تومانی از نهادههای دامداران قطع شود، قیمت خرید شیر خام به 3 هزار و 400 تا 3 هزار و 500 تومان خواهد رسید. صحبتهای این مسئول درباره بالا بودن بهرهوری در صنایع لبنی در حالی مطرح میشود که پیش از این در همین جلسه اعلام شد که صنایع لبنی کشور با 50 درصد ظرفیت کار میکنند، در حقیقت اگر این ظرفیت تکمیل شود، بر کاهش قیمت تمام شده تولید تأثیر خواهد گذاشت.
دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به سئوال در باره وضعیت توزیع شیر مدارس گفت: مصوب شده است که برای 8 استان شیر مدارس با بودجه 200 میلیاردی مجلس توزیع شود. 50 درصد این اعتبارات را سازمان برنامه و بودجه تصویب کرده و تاکنون بخشی از سهمیه شیر در استانهای کمبرخوردار توزیع شده است. وی گفت با اعتبار 200 میلیارد تومانی نیز 215 میلیون پاکت استریل شیر توزیع خواهد شد.
در ادامه این نشست، مشاور انجمن صنایع لبنی هم آمارهایی درباره تولید شیر در کشور و جهان داد و گفت: تولید کل شیرخام در دنیا 843 میلیون تن است و 75 میلیون تن هم صادرات انجام میشود. این نشان میدهد که تمرکز دولتها به افزایش تولید برای بالا بردن سرانه تولید داخلشان است.
وی به اهمیت مصرف شیر در برنامه غذایی روزانه اشاره کرد و گفت: 80 درصد زنان بالای پنجاه سال کشور و 30 درصد زنان زیر 50 سال دچار پوکی استخوان هستند و 2 میلیون نفر سالانه در معرض شکستگی قرار دارند که 53 هزار نفر آنها از لگن خاصره دچار شکستگی میشوند که یا میمیرند یا تا آخر عمر زمینگیر میشوند.
وی گفت: شیر در دنیا کاملترین غذا است و هیچ جایگزینی ندارد. کلسیم آن را از هیچ غذای دیگری نمیتوان به دست آورد. وی همچنین به سرانه پایین مصرف شیر خام در کشور اشاره کرد و گفت: در خوشبینانهترین حالت سرانه 80 کیلو در سال است که باید حداقل 270 کیلوگرم باشد.
در ادامه این نشست، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه ظرفیت صنایع لبنی کشور بیش از دو برابر است اما اکنون با ظرفیت 50 درصد کار می کند، گفت: واحدهایی که پس از اجرای هدفمندی یارانهها تعطیل شدند بیشترشان تکمحصولی بودند و به همین خاطر در معرض خطر قرار داشتند و الان هم اینها امکان بقا ندارند چون شیر یارانهای از مدار خارج شده و آنها تعطیل شدهاند و واحدهایی هم که کمتر از 250 تن شیر در روز دریافت میکنند، در خطر تعطیلی هستند.
در این نشست، عنوان شد که با افزایشهایی که اخیراً در قیمت نهادههای مرتبط با صنعت شیر رخ میدهد، چارهای برای این صنعت نگذاشته که آنها هم قیمت را افزایش دهند، اما این هم گفته شد که فعلا برنامهای برای افزایش تولید تا پایان سال نیست، مگر اینکه اتفاقات جدیدی در اقتصاد کشور و این صنعت رخ بدهد. همچنین گفته شد که قیمت خرید شیر خام مصوب 2 هزار و 390 تومان است اما صنایع لبنی شیر را به قیمت 2600 تا 2700 تومان خریداری میکنند.
در این نشست به آمار تولید شیرخام اشاره شد که طبق مرکز آمار 6.8 میلیون تن است اما وزارت جهاد آمار 10 میلیون تن را اعلام میکند. همچنین مطرح شد که متوسط سود شرکتهای لبنی در بورس در 6 ماهه نخست 1.2 درصدبوده و پیشبینی کردند که در آمار 9 ماهه این رقم 50 درصد کاهش خواهد یافت. در این جلسه اطلاع داده شد که صادرات لبنیات به عراق همچنان ادامه دارد و کشور عراق تنها واردات ماست و دوغ را ممنوع کرده و برای برخی کالاها هم تعرفه در نظر گرفته اند.
مشاهده اطلاعات انواع خوراک گاو شیری دستچین: کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو پرواری ، کنسانتره تلیسه پرورشی ، کنسانتره گاو انتظار زایش ، کنسانتره استارتر گوساله
مشاهده اطلاعات انواع خوراک دام سبک دستچین: کنسانتره گوسفند و بز پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند و بز ، کنسانتره میش و بز شیرده ، کنسانتره میش و بز آبستن سنگین ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله ، کنسانتره فلاشینگ مخصوص زمان جفت گیری گوسفند و بز