رئیس شورای صادرکنندگان دام سبک، با اشاره به اینکه بازار گوشت قرمز در حال حاضر در بهترین شرایط به سر می برد، اظهار داشت: در حال حاضر در بخش گوشت گرم و دام سبک به دلیل زایشهای پاییز با مازاد روبرو هستیم.
وی افزود: ترافیک دام سنگین در واحدهای دامداری و انجام ۷۵ درصد زایشهای پاییزه موجب شده تا دامداران با مشکلات متعددی روبرو شوند که بنابر اظهارات اخیر سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، وزارتخانه در حال آماده سازی پکیجی به منظور خروج مازاد دام روی دست دامداران است.
وی ادامه داد: امسال برخلاف سال گذشته به سبب شرایط مساعد مرتع و بارش نه تنها کمبودی از حیث تولید نداریم، بلکه مازاد دام روی دست دامداران به شدت بالاست و قیمت هر کیلو دام سنگین درب دامداری را ۲۵ تا ۳۰ هزارتومان و قیمت هر کیلو دام سبک را ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان اعلام کرد.
وی انباشت دام در واحدهای دامداری را یک مزیت دانست و گفت: شرایط مساعد مرتع و بارش و افزایش زایش دام سبک به مناسب پاییز از یک سو و واردات مناسب گوشت از سوی دیگر زمینه را برای تعادل قیمت در بازار فراهم کرده است. ایشان با اشاره به اینکه جمعیت دام سبک مولد کشور از ۳۵ میلیون راس در کشور فراتر رفته است، بیان کرد: تعداد بالای دام مولد در کشور موجب شده قیمت هر کیلو دام زنده نسبت به یک ماه اخیر در بازار هزار تا ۲ هزار تومان کاهش یابد.
به گفته این مقام مسئول، با وجود شرایط مساعد زایش دام سبک در فصل پاییز و ترافیک دام سنگین در واحدهای پرورش گوسفند و گاو، وزارت جهاد کشاورزی به طور مداوم اخطارهایی مبنی بر خروج مقداری دام از کشور صادر میکند چرا که با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و رسیدن تولید به اوج، قیمت با روند نزولی در بازار روبرو شده و قیمت دام زنده در ایام پایانی سال روند نزولی در بازار به خود می گیرد.
وی با اشاره به دیگر دلایل کاهش قیمت گوشت در بازار گفت: سازمان دامپزشکی طی یک و سال نیم گذشته با استقرار در کشتارگاهها از کشتار دام سبک، ماده و میش جلوگیری میکند که در نهایت این امر در رشد ۱۲ تا ۱۵ درصدی پرواربندی دام سبک و جمعیت دام مولد تاثیر بسزایی داشته است.
رئیس شورای صادرکنندگان دام کشور در پایان با بیان اینکه واردات گوشت کمک بزرگی به صنعت دامپروری کرده است، تصریح کرد: در گذشته برای مصارف داخلی مجبور به کشتار میش بودیم که خوشبختانه با استقرار سازمان دامپزشکی در کشتارگاهها و ممنوعیت کشتار، گوشت مورد نیاز از این محل از طریق واردات صورت میگیرد که این امر تاثیر بسزایی در حمایت از جمعیت مولد کشور داشته است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران
مشاهده اطلاعات انواع خوراک گاو شیری دستچین: کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو پرواری ، کنسانتره تلیسه پرورشی ، کنسانتره گاو انتظار زایش ، کنسانتره استارتر گوساله
مشاهده اطلاعات انواع خوراک دام سبک دستچین: کنسانتره گوسفند و بز پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند و بز ، کنسانتره میش و بز شیرده ، کنسانتره میش و بز آبستن سنگین ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله ، کنسانتره فلاشینگ مخصوص زمان جفت گیری گوسفند و بز