خرید شیر دامداری ها نسیه اما تأمین خوراک دام هایشان نقدی! خرید شیر خام دامداری ها نسیه و بدون ضمانت پرداخت وجه انجام می شود اما دامداران جهت تأمین خوراک دام هایشان باید وجه نقد بپردازند!
فروش خوراک دام به دامداران نقدی انجام می شود و در بیشتر موارد شرکت پشتیبانی امور دام حتی ابتدا وجه را دریافت می کنند و نهاده های اصلی مانند جو، ذرت و کنجاله سویا را پس از گذشت زمان قابل توجه به دامداران تحویل می دهند و در همان زمان خرید شیر دامداری ها توسط کارخانجات لبنی به صورت نسیه صورت می گیرد، بنابراین بسیاری از دامداران نخواهند توانست به تولید ادامه دهند.
مشکل حال حاضر صنف دامداری از زبان مدیر یک دامدارای 200 رأسی در منطقه نظرآباد کرج اینگونه بیان می شود: شرکت پشتیبانی امور دام که فلسفه وجودی آن حمایت از دامداران است، خوراک دام مورد نیاز دامداران را به صورت نقد میفروشد. در دیگر سو، کارخانههای لبنی خرید شیر خام دامداری ها را نسیه انجام می دهند و پول آن را ماه به ماه هم پرداخت نمی کنند.
شرکت پشتیبانی امور دام میتواند در جهت حمایت از دامداران قراردادی را با کارخانههای لبنی امضا کرده و پول نهادهها را از آنها دریافت کند. در چنین حالتی هم شرکت پشتیبانی به پول خود میرسد و هم اینکه پول دامداران نزد کارخانههای لبنی نمیماند، بنابراین تولید توازن خواهد یافت.
برخی کارخانههای لبنی حتی در این زمینه نامهای به شرکت پشتیبانی امور دام کشور نوشته و اعلام کردهاند که آنها نهاده دامی دراختیار کارخانه بگذارند تا در قبال پول شیر خام دامداران به آنها داده شود.
این دامدار نظرآبادی تصریح کرد: اخیراً یک شرکت لبنی نامهای به شرکت پشتیبانی امور دام کشور نوشته و خواسته است که 5 میلیون تن نهاده دراختیار آنها بگذارد و حتی حاضر شده تضمین بانکی بدهد تا این نهادهها را جهت تأمین خوراک دام هایشان در برابر مطالبات دامداران پرداخت شود، اما این شرکت قبول نکرده است.
وی تأکید کرد: در شرایطی که کشور نیاز به تولید دارد و بخش کشاورزی و دامداری میتواند کمک زیادی به اقتصاد کشور بکند، این حداقل حمایتی است که شرکت پشتیبانی امور دام کشور می تواند به عمل آورد. انتظار است این شرکت بنا به فلسفه تأسیس خود، به حمایت جدی از دامداران اقدام کند.
این دامدار گفت: روزانه 2 تا 3 تن شیر تحویل کارخانههای لبنی میدهم و طی دو ماه گذشته، تنها 45 میلیون تومان دریافت کردهام، در حالی که این دامداری در ماه حداقل 170 میلیون تومان هزینه خوراک دام و نهاده دارد. با توجه به گرانی نهادهها، هزینهها بسیار بالا است و در برخی مواقع، بیشتر از سود تولید، هزینه نهاده پرداخت میکنیم. در حال حاضر با اختصاص ارز 4200 تومانی باید هر کیلوگرم جو 1350 تومان، ذرت 1340 تومان و سویا 2300 تومان به دامداران تحویل داده شود.
این دامدار به بیان تجربههای کشورهای خارجی اشارهای کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته چنین توافقنامههایی بین کارخانههای لبنی و شرکتهای تأمینکننده نهاده دام وجود دارد و خیال دامدار از بابت دریافت پول محصول و یا پرداخت پول نهاده راحت است و با خیال آسوده به تولید خود میپردازد، اما در کشور ما بخشی از هزینه و وقت دامدار صرف چگونگی تأمین نهاده و چگونگی دریافت مطالبات و یا حتی نحوه فروش صرف میشود.
وی گفت: 24 سال پیش شرکت پشتیبانی امور دام تأسیس شد و انصافاً در اوایل تأسیس، نقش بسیار تأثیرگذاری در حمایت از دامداران داشت، اما در ادامه، واردات نهادهها طوری بود که درآمدزایی این شرکت را بیشتر میکرد، بنابراین روز به روز تولیدکنندگان فراموش شدند.
وی در پاسخ به این سؤال که اکنون نهادههای خود را چگونه تأمین میکنید، گفت: فروش خوراک دام به دامداران نقدی انجام می شود و ما اگر پول نقد به حساب اتحادیههایی که زیرنظر پشتیبانی امور دام هستند، واریز نکنیم، هیچ نهادهای دریافت نخواهیم کرد، بنابراین تمام نقدینگیمان و یا حتی با دریافت قرض و تسهیلات، به تأمین خوراک دام میرود.
مشاهده اطلاعات انواع خوراک گاو شیری دستچین: کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو پرواری ، کنسانتره تلیسه پرورشی ، کنسانتره گاو انتظار زایش ، کنسانتره استارتر گوساله
مشاهده اطلاعات انواع خوراک دام سبک دستچین: کنسانتره گوسفند و بز پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند و بز ، کنسانتره میش و بز شیرده ، کنسانتره میش و بز آبستن سنگین ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله ، کنسانتره فلاشینگ مخصوص زمان جفت گیری گوسفند و بز