اخبار دام طیور آبزیان. معاونفنی مرکز اصلاحنژاد دام معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از برنامهریزی این مرکز برای تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور با تکیه بر ظرفیت دامهای بومی خبر داد. به گزارش خبرنگار ایانا، علی کاظمی روز سهشنبه در آیین نکوداشت هفته پژوهش که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد، گفت: با تشکیل دفتر اصلاحنژاد دام و رسالتی که در بحث امنیت غذایی ایجاد شد، کشور در خودکفایی مواد لبنی و فرآوردههای آن حرکت شتابدهندهای آغاز کرد و توانست از حداقل دامهای سراسر کشور حداکثر بهرهبرداری را داشته باشد.
وی افزود: هماکنون از دو و نیم میلیون تن تولید فرآوردههای لبنی در پایان سال ۱۳۵۷ به صادرکننده تمام فرآوردههای بخش صنعت گاو شیری تبدیل شدهایم. همچنین مرکز اصلاح نژاد دام رسالت خودکفایی و امنیت غذایی کشور را در بخش دام سنگین و سبک برعهده دارد. در این راستا تفاهمنامههایی را با موسسه تحقیقات علوم دامی کشورمنعقد کرده وبخشی از وظایف را برونسپاری کردهایم.
کاظمی ادامه داد: در بخش دامهای سنگین مهمترین وظیفه ما تهیه منابع و مواد ژنتیکی است. منابع ژنتیکی ما دامهای تولید کننده مواد ژنتیکی از جمله اسپرم و جنین هستند. در حال حاضر حدود 85 درصد مواد ژنتیکی مورد نیاز بیش از یک میلیون و ششصد هزار گاو پر تولید موجود در کشور از منابع داخلی در ۶ ایستگاه کشور تامین میشود همچنین این تعداد گاو پر تولید بیش از ۵۷ تا ۶۰ درصد تولید مواد لبنی کشور را نیز بر عهده دارند.
معاون فنی مرکز اصلاح نژاد دام معاونت امور تولیدات دامی بیان کرد: کلیه فرایندهای تولید مرکز اصلاح نژاد دام به عنوان بخشهای تصدیگری برون سپاری شدهاست. هدف ما از این اقدام استفاده از توان تشکلها به عنوان بازوی اجرایی قوی و خللناپذیر و مستحکم بود. در حال حاضر بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ گله اصلاحنژادی تحت پوشش مرکز اصلاحنژاد معادل ۸۰۰ هزار گاو و هزار و ۲۶۵ واحد صنعتی تحت پوشش مرکز، به تولید مشغولند وما با کمک بخش خصوصی و تشکلها توانستیم این بالندگی را برای کشور جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنیم.
تولید سالانه بیش از ۱۰ میلیون راس نتاج دامهای پر بازده
وی افزود: ما در سال ۲۰۱۲ رتبه ۳۵ تولید شیر دنیا را داشتیم که به گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد در حال حاضر رتبه ۲۳ تولید شیر دنیا را به خود اختصاص دادهایم.
کاظمی در ادامه به مشکلات حوزه دامداریهای سنگین و سبک و فرآوردهها پرداخت و گفت: در حال حاضر مشکلات تامین گوشت قرمز کاملاً ملموس است. برنامههایی که مرکز اصلاح نژاد در این بخش دارد استفاده از ظرفیت گاوهای شیری و بومی کشور به خصوص دامهای سبک و سنگین در تامین گوشت قرمز است. ما میتوانیم با استفاده از پتانسیل بخش تحقیقات و شرکتهای دانش بنیان و نیز با بهرهگیری از دانش فنی تولیدمثل، سالانه با استفاده از ارقام اصلاح نژادی بیش از ۱۰ میلیون راس نتاج دامهای پر بازده را تولید کنیم.
وی به مشکلات کاهش منابع آبی در کشور اشاره کرد و گفت: ما مسئول بخش آب کشور نیستیم اما ادامه حیات و ادامه فرایند دامپروری ما به آب گره خورده است. بخش خصوصی و تولید کنندگان به این عرصه ورود پیدا کردند و به این باور رسیدهاند که باید از منابع کشور استفاده صحیح کنند. از این رو انتظار داریم شرکتهای دانش بنیان، دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی در حوزه فرآوری آب و استفاده بهینه از آن به ما کمک کنند.
اخبار دام طیور آبزیان. دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دامی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور خواستار ابطال مصوبه افزایش ۴۰۰ درصدی هزینه های انبارداری و استرداد مازاد وجوه دریافتی شد. به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی نهاوندی، دبیر و عضو هیأت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور در نامهای به محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد تنظیم بازار کشور نوشت:
پیرو نامه شماره ۰۲۰/۱۹۱۹۵۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۲۸ قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی (تصویر پیوست) در خصوص غیر کارشناسی بودن و برخی از عوارض افزایش سرسامآور و ۴۰۰ درصدی تعرفه انبارداری آن هم برای دومین بار در سال مهار تورم، متأسفانه با وجود وعدههای متعدد مبنی بر معافیت کالاهای اساسی از این تصمیم تورمزا تا این تاریخ هیچ گونه اقدام عملی صورت نپذیرفته که دلیل دیگری بر تعارض بین شعارهای دولت با اقدامات اجرایی دستگاه است. متأسفانه وضعیت موجود شائبه اولویت درآمدزایی (حتی از سفره مردم) بر خدمت رسانی را در دولت مردمی تقویت مینماید.
در بخش دیگری از این نامه آمده است:
استدعا دارد اجازه ندهید که رکورد افزایش قیمت در سالی که از طرف مقام معظم رهبری سال مهار تورم نامگذاری شده است به دست دولت شکسته شود و با توجه به اعتقاد دولت به لزوم رعایت حقوق فعالان اقتصادی، دستور دهید نسبت به ابطال این مصوبه و استرداد مازاد وجوه دریافتی اقدام عاجل مبذول شود.
اخبار دام طیور آبزیان. وزارت جهاد کشاورزی آخرین نرخ مصوب محصولات لبنی را اعلام کرد و با گرانفروشی و عدمعرضه محصولات تنظیم بازار توسط برخی صنایع لبنی برخورد کرد. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صنایع لبنی شیر خام را بهصورت یارانهای و با قیمت مصوب دریافت میکنند و از طرفی اجازه صادرات محصولات تولیدی با ماده اولیه یارانهای به آنها داده شده است آنها نیز باید 4 محصول خود را با قیمت مصوب در بازار عرضه کنند.
بر اساس توافق انجامشده با انجمن صنایع لبنی 4 محصول آنها باید با قیمت مصوب به فروش برسد اما شاهد گرانفروشی و عدم عرضه محصولات تنظیمبازاری توسط برخی از صنایع لبنی هستیم.
کارخانههای لبنی در 4 استان حاضر به توزیع شیر در مدارس نشدند/ قرار گرفتن 70درصد دانشآموزان تحت پوشش شیر
مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و فرآوردههای دامی سازمان حمایت در مهر ماه به این صنایع هشدار داد و گفت: از آنجا که تأثیر افزایش قیمت مصوب شیر خام و سایر هزینههای تولید قبلاً در قیمت این محصولات لحاظ و از سوی واحدهای تولیدی اعمال شده است لذا هرگونه افزایش مجدد قیمتها فاقد وجاهت است.
بنابر این گزارش بهتازگی نیز مدیریت بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی در بازدید از یکی از کارخانههای صنایع لبنی به این گرانفروشی اشاره کرده است.
گرانفروشی 7هزارتومانی در یک لیتر شیر
در این گزارش، تخلفاتی مانند عدم تولید نوعی خامه برای بازار داخلی، گرانفروشی شیر نایلونی 18هزارتومانی بهقیمت 19 هزار تومان و شیر بطری کمچرب یک لیتر 21 هزار و 600 تومانی به 28 هزار و 500 تومان، عدم تولید پنیر یواف 400گرمی و ماست 2.5کیلوگرمی تنظیم بازار مشاهده میشود. برای این واحد گزارش تخلف و جریمه بهارزش یک میلیارد و 840 میلیون تومان تعیین و به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام شد.
نرخهای مصوب محصولات لبنی توسط وزارت جهاد کشاورزی بهشرح زیر اعلام شد:
قیمت هر کیلوگرم شیرخام 15 هزار تومان
ماست 2.5کیلوگرمی با قیمت 59 هزار و 760 تومان
پنیر یواف 400گرمی 44 هزار و 400 تومان
شیر نایلونی 900گرمی کمچرب 18 هزار تومان
شیر بطری یکلیتری کمچرب 21 هزار و 600 تومان
اخبار دام طیور آبزیان. رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل گفت: بر اساس یافتههای بخش تحقیقات علوم دامی این مرکز تولید اقتصادی گوشت قرمز در مناطق روستایی و عشایری بدون مصرف ذرت و کنجاله سویا امکانپذیر است. به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان تات، محمود صحرایی بیان کرد: تغذیه در واحدهای پرورش دام بخش اعظم هزینهها را به خود اختصاص میدهد.
وی افزود: این هزینهها تا ۷۰ درصد را شامل میشود و این عامل میتواند باعث محدودیت در فعالیتهای دامپروری و غیراقتصادی کردن این کار شود که نتیجه آن افرایش قیمت تمام شده تولیدات دامی را به دنبال خواهد داشت.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل ادامه داد: علوفههای رایج مورد مصرف در تغذیه دامها از قبیل یونجه و ذرت علوفهای پر آببر هستند و تولید آنها در شرایط کم آبی با محدودیتهای مواجه میشود. همچنین بخشی از اقلام خوراکی متراکم از قبیل کنجاله سویا و ذرت دانهای وارداتی بوده و مصرف آنها برای تولید گوشت قرمز توجیه اقتصادی ندارد.
صحرایی افزود: بر اساس نتایج یافتهها و دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل برای قطع وابستگی تولید گوشت قرمز به علوفههای پرآببر و همچنین نهادهای وارداتی از قبیل ذرت و کنجاله سویا نیاز است در تولید گوشت قرمز جیرههای غذایی مورد مصرف تغذیه دامهای پرواری بر اساس ضایعات محصولات زراعی و باغی، اقلام خوراکی کشت پاییزه کم آب بر از قبیل چغندر علوفهای، ماشک، خلر، تریتیکاله، نخود علوفهای، قصیل جو و ترکیبی از این اقلام متمرکز شود.
اخبار دام طیور آبزیان. قوانین مربوط به فواصل وحرایم بهداشتی یکی از موانع اصلی صدور مجوزهای کسب وکار برای متقاضیان مجوز دامپروری است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یکی از مهمترین دغدغههای فعالان اقتصادی گرفتن مجوز کسب وکار است. طبق تبصره ۱ ماده ۶ قانون نظام جامع دامپروری کشور، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند حرایم یا فاصلههای بهداشتی در امور دام را رعایت کنند.
اختیارزاده سرپرست بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی میگوید اساس اینکه فواصل باید در نظر گرفته شود مبتنی بر این است که اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از رخداد بیماریها رعایت شود در فواصلی که بین مزارع، دامداری ها، یا مرغداریهای مختلف است. اما تبصره ۴ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب اردیبهشت ۱۴۰۱ تصریح میکند که وضع هرگونه محدودیت و مانع در مسیر صدور مجوز کسب و کار ممنوع است.
درویش کارشناس دبیرخانه هیئت مقررات زدایی میگوید دستورالعمل حریم بهداشتی طبق ماده ۶ قانون نظام جامع دامپروری باید توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه وتنظیم میشد و به تائید هیات وزیران میرسید که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. درحالیکه کمیته مقررات زدایی اصرار به صدور مجوزها دارد، اما سازمان نظام دامپزشکی کشور به عنوان مرجع صدور مجوز، قوانین سازمان دامپزشکی را مقدمتر میداند.
گلپایگانی معاون فنی سازمان نظام دامپزشکی میگوید قوانین حرایم وفواصل، چون از طرف دستگاه سیاستگذار سازمان دامپزشکی ابلاغ شده و ملاک عملش همان قانون قبلی است وننوشته که سایر قوانین قبلی در این خصوص ملغی میشود فعلا پابرجاست.
گلپایگانی میافزاید تا به امروز قوانین حمایتی کمیته مقررات زدایی و حتی مراجعه متقاضیان مجوز کسب و کار به مراجع قضایی راه به جایی نبرده و رایی که داده شده بر اساس قوانین حرایم وفواصل بهداشتی بوده است. بر اساس قانون یکی از مهمترین وظایف کمیته ملی مقررات زدایی تسهیل شرایط صدور مجوز با حداقل هزینه در کمترین زمان ممکن وبه صورت غیر حضوری است.
در هفتاد و نهمین جلسه هیأت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار، هرگونه مانع در صدور و تمدید مجوز کسب و کار ممنوع شد. بر اساس آخرین آمار درگاههای صدور مجوز کسب و کار وزارت جهاد کشاورزی، تاکنون بیش از ۴ هزارو چهارصد درخواست مجوز فعالیت در حوزه کشاورزی رد شده است.
اخبار دام طیور آبزیان. مدیرعامل اتحادیه کارخانهجات خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: کنجالههای پنبهدانه، آفتابگردان یا کلزا نمیتوانند در خوراک دام و طیور جایگزین کنجاله سویا شوند. مجید جعفری در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: تخصیص ارز نیمایی و عرضه نهادههای کنجاله کلزا، کنجاله پنبهدانه، کنجاله آفتابگردان و ذرت خوشهای در سامانه بازارگاه مشکل تأمین کنجاله سویا را حل نمیکند.
وی تصریح کرد: امکان جایگزینی کنجاله سویا در خوراک طیور وجود ندارد و بیشترین درصد مصرف این نهاده در جیره غذایی طیور است. کنجالههای اعلامشده میتوانند در خوراک دام، تا حدودی جایگزین کنجاله سویا شوند ولی هر یک از این نهادهها در موارد مختلف محدودیت مصرف دارند.
جعفری افزود: کنجالههایی مانند پنبهدانه، آفتابگردان یا کلزا، به دلیل شرایط خوراک و یا شرایط فیزیولوژی بدن هر دام، به میزان محدودی قابلاستفاده هستند و نمیتوان بهصورت کامل کنجاله سویا را جایگزین کرد. ازاینرو تخصیص ارز نیمایی به این کنجالهها، باوجود تأثیر کوچکی که در تعدیل مصرف کنجاله سویا دارد، مشکل تأمین این نهاده مهم را حل نخواهد کرد.
به گزارش ایانا، پیش از این سید احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی از فراهم شدن زیرساخت ورود حدود ۱۳ قلم انواع کنجاله و علوفه کم آببر برای عرضه در سامانه بازارگاه خبر داده بود.
وی گفته بود: این نهادههای کشاورزی در راستای تنوعبخشی، ارزانسازی و بومیسازی خوراک دام و طیور کشور فراهمشده است. بر این اساس حدود ۱۳ قلم نهاده ازجمله کنجاله کلزا، کنجاله پنبهدانه، کنجاله آفتابگردان، ذرت خوشهای یا سورگوم و چند قلم گیاهان کمآببر را به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای ورود و عرضه در سامانه بازارگاه معرفی کردهایم.
اخبار دام طیور آبزیان. طبق اعلام مرکز آمار، در آبان امسال بیش از ۳۷ هزار تن گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور عرضه شده که کاهش ۳۰ درصدی را نسبت به پارسال نشان می دهد. در این میان سهم گوشت گاو و گوساله بیش از ۵۲ درصد بوده است. به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاههای رسمی کشور در ماه آبان،گوشت گاو و گوساله با ۱۹ هزار و ۴۲۳ تن بیش از ۵۲ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص داده است.
گوشت گوسفند و بره با ۱۳ هزار و ۸۰۳ تن، بز و بزغاله با ۲۸۸۸ تن و سایر انواع دام با ۱۰۳۳ تن، بهترتیب ۳۷٫۱ درصد، ۷٫۸ درصد و ۲٫۸ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص دادهاند. مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال قبل نشاندهنده کاهش ۳۰ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است.
مقدار تولید گوشت در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۴۱ درصد، برای بز و بزغاله ۲۳ درصد، برای گاو و گوساله ۲۳ درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش ۱۸ درصد کاهش و برای شتر و بچهشتر ۴۵ درصد افزایش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (مهر) در حدود چهار درصد کاهش داشته است.
اخبار دام طیور آبزیان. روسیه در راستای طراحی مسیر جدید صادرات غلات به دنبال این است که با همکاری شرکای ایرانی ترمینالهای غلات و کانتینری در منطقه ویژه سرخس احداث کند تا از این طریق ارسال غلات از روسیه به ایران تسهیل شود. به گزارش ایرنا از منابع خبری روس، در هفتم آذر ماه سال جاری نشست فعالان اقتصادی روسیه و خراسان رضوی در مسکو با امضای تفاهمنامه فعالسازی کریدور زمینی غلات توسط روسیه و ترانزیت آن از مسیر ایران و منطقه ویژه اقتصادی سرخس به پایان رسید. هدف از ساخت این کردیور ایجاد هاب غلات در منطقه سرخس و توسعه صادرات محصولات غلات روسیه به ایران و کشورهای اطراف ایران است.
با توجه به این توافقنامه که اخیراً بین شرکت تولید و صادرات EPT LLC روسیه و شرکت بازرگانی و لجستیک ایرانیان اوراسیا به امضا رسید، والری دوبروفسکی معاون مدیرعامل توسعه استراتژیک و اجرای پروژههای اولویتدار شرکت تولید و صادرات روسیه خبر از ساخت یک پایانه غلات و یک ترمینال کانتینری در منطقه ویژه سرخس داد که طبق پیشبینیها در سال ۲۰۲۷ میلادی آماده بهرهبرداری خواهد بود. ساخت راه آهن رشت-آستارا، به عنوان بخش پایانی کریدور شمال-جنوب که محور همکاری های حمل و نقلی ایران و روسیه است، نیز طبق گفتههای مسئولین دو کشور همزمان با بهرهبرداری از این ترمینالها به پایان خواهد رسید.
شرکت تولید و صادرات روسیه که جزء گروه تجاری «کریدور زمینی جدید غلات» است، در نظر دارد در طول سالهای ۲۰۳۵-۲۰۲۴ میلادی به میزان ۲۶ میلیون تن غلات به ایران صادر کند. طبق پیشبینیها، هزینه ساخت ترمینال غلات در شمال-شرقی ایران ۱۰ میلیارد روبل و ترمینال کانتینری ۷ میلیارد روبل برآورد شده است.
پیشتر کاظم جلالی سفیر کشورمان در مسکو گفته بود که ایران تنها کالاهای اساسی خود مانند گندم، جو، ذرت، روغن و نهادههای دامی را از روسیه وارد میکند که این مساله با توجه به فاصله کوتاه میان دو کشور نسبت به واردات از کشورهای دوردست در آمریکای جنوبی بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی است.
پیشتر ولادیمیر کاشین رئیس کمیسیون کشاورزی دومای دولتی روسیه نیز گفته بود: بنا بر توافق سران دو کشور، ایران به قطب ترانزیت غلات تبدیل می شود و تکمیل کریدور شمال – جنوب نقش مهمی در همکاری های دو کشور در این راستا خواهد داشت.
قرار گرفتن مرزهای ورودی استان خراسان رضوی در مسیر خط ریلی شاخه شرقی کریدور شمال – جنوب موقعیت ممتازی را برای منطقه ویژه اقتصادی سرخس فراهم میکند.
پیش از این، مقام های دو کشور از اراده تهران و مسکو برای بهره گیری از ظرفیت کریدور شمال – جنوب در همه عرصه ها از جمله حمل غلات سخن گفته اند. موضوع شتاببخشی به تکمیل زیرساختهای کریدور شمال-جنوب نیز در آخرین سفر دکتر ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی به مسکو در ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۲ بخش مهمی از مذاکرات وی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بود.
اخبار دام طیور آبزیان. گروهی از دانش آموختگان دانشگاهی در یک شرکت دانشبنیان از سرگین گاو خمیر کاغذ سفید و رنگی را به تولید رساندند که به گفته آنها توسعه این روش که در بسیاری از کشورها رایج است می تواند از تخریب جنگلها جلوگیری کند. زینب حاجی لر، مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه این شرکت یک شرکت تحقیقاتی-تولیدی است که در حوزه شیمی فعالیتهایی را اجرایی کرده است، گفت: بخش از فعالیت ما مربوط به تقویت بخشهای تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ صنعتی است و ایدههای محققان این شرکتها را در صنایع به مرحله تولید میرسانیم.
وی خاطرنشان کرد: تیم ایجاد شده در این شرکت از میان دانش آموختگان دانشگاههای تهران و امیرکبیر هستند که بالغ بر ۸ سال است که در کنار هم مشغول به فعالیت هستیم. حاجی لر با اشاره به محصولات تولیدی در این شرکت افزود: یکی از ایدههایی که از سوی محققان این شرکت اجرایی شده است تولید خمیر کاغذ از فضولات حیوانات بوده است.
این محقق تاکید کرد: در صورتی که این طرح در شرکتهای کشت و صنعت اجرایی شود، میتوان چالش سرگین گاو که به سرعت قابل استفاده نیست، را در همان زمان حل و در محل کارخانه از آن بیوگاز برای تامین انرژی تولید کرد، ضمن آنکه مواد مغذی موجود در سرگین گاو برای تولید کودهای کشاورزی جداسازی شود. محصول سوم نیز الیافی برای تولید کاغذ است.
وی با بیان اینکه تاکنون سرگین گاو در زمینهای کشاورزی جمعآوری میشد و برای کشاورزان هیچ ارزش افزودهای ندارد، اضافه کرد: با این روش میتوان از سرگین گاو برای تولید الیاف کاغذهای سفید و رنگی بهره برد. از این الیاف برای تولید کارتن، دفترچههای خاطرات و همچنین جعبههای تخم مرغ استفاده کرد.
این مدیر تحقیق و توسعه تاکید کرد: از این روش میتوان برای جلوگیری از تخریب جنگلها بهره برد. این شرکت با بیان اینکه این روش تامین خمیر کاغذ در بسیاری از کشورها رایج است، اظهار کرد: علاوه بر آن از باگاس و باقی ماندههای نیشکر که تاکنون به عنوان دورریزهای کشاورزی بوده است نیز برای تولید خمیرکاغذ بهره بردیم.
حاجی لر فولویک اسید(Fulvic Acid) را از دیگر محصولات تولیدی این شرکت نام برد و یادآور شد: فولویک اسید نوعی کود کشاورزی است که از تجزیه بقایای موجودات زنده به دست آمده و دارای مولکولهای بسیار سبک و کوچک هستند. وی با بیان اینکه این فرآورده در سه حوزه کشاورزی، بهداشتی آرایشی و دارویی قابل استفاده است، گفت: در حال حاضر این محصول در گرید کشاورزی به تولید رسیده است.
این محقق با بیان اینکه تاکنون این محصول به کشور وارد میشد، خاطرنشان کرد: موفق شدیم طی دو سال گذشته به تولید برسانیم و بر اساس این محصول، دانش بنیانی ما احراز شد. در صورتی که این محصول را به خلوصهای بالاتر برسانیم میتوانیم در گریدهای آرایشی و بهداشتی و مکملها از آن بهرهمند شویم.
اخبار دام طیور آبزیان. قرارداد ۳۰ هزار تن گوشت منجمد دام سنگین بین موسسه جهاد استقلال و شرکت زینت برزیل منعقد و تا پیش از تعطیلات نوروز به بازار عرضه میشود. به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی موسسه جهاد استقلال، قرارداد تامین ۳۰ هزار تن گوشت منجمد دام سنگین فی مابین موسسه جهاد استقلال و تامین کنندگان برزیلی (شرکت زینت Zeenith) با هدف صیانت از آرامش و تنظیم بازار در ماههای پایانی سال ۱۴۰۲ که مصادف با ایام ماه مبارک رمضان نیز است، منعقد شده است.
هدف دیگر از انعقاد این قرارداد دسترسی آسان و ارزان گوشت با کیفیت برای مردم جامعه است. قرارداد تامین ۳۰ هزار تن گوشت منجمد دام سنگین ۲۲ آذر ماه سال جاری در برزیل منعقد شده است که تا پیش از تعطیلات نوروز به صورت پیدرپی به بازار عرضه خواهد شد.
اخبار دام طیور آبزیان. رئیس بخش تحقیق و تولید واکسن و آنتیژنهای بروسلوز موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: مهمترین استراتژی کنترل بروسلوز، همانند تمامی بیماریهای قابلانتقال از حیوان به انسان، استراتژی سلامت واحد است و برنامهریزی دقیق و پاسخ شبکهای هماهنگ نیاز دارد. به گزارش خبرنگار ایانا، سعید عالمیانبیشترین عامل انتقال عفونتهای بیماری تب مالت را از طریق مصرف شیر خام یا پنیر تهیهشده از شیر غیرپاستوریزه گوسفند و بز دانست که میتواند فرد مبتلا را تا ماهها و سالها درگیر کند.
وی ادامه داد: این بیماری طیفی وسیع از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میکند و انتشار جهانی دارد. بروسلا آبورتوس پرانتشارترین عضو خانواده بروسلاها است و باعث خسارات اقتصادی زیاد به دامداران و تهدید سلامت جوامع انسانی میشود.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی بیان کرد: سقط بره و گوساله، کاهش جمعیت دامی، کاهش تولید شیر و گوشت موردنیاز جامعه و زیانهای اقتصادی به دامدار و جامعه از تبعات خسارتزای این بیماری است.
عالمیان افزود: هر چه شیوع بیماری در بین دامها بیشتر باشد، انسانهای بیشتری آلوده شده و از طریق تحمیل مخارج درمان، غیرفعال شدن نیروی کار و توان دامداران و کشاورزان، زیانهای فراوانی به بار میآید.
شدیدترین حالت تب مالت از طریق گوسفند، بز و قوچ به انسان منتقل میشود
وی ادامه داد: شدیدترین حالت تب مالت (بروسلوز) از طریق گوسفند، بز و قوچ به انسان منتقل میشود که میتواند فرد مبتلا را تا ماهها و سالها درگیر کند.
رئیس بخش تحقیق و تولید واکسن و آنتیژنهای بروسلوز موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی اضافه کرد: بیشتر عفونتها نیز از طریق مصرف شیر خام یا پنیر تهیهشده از شیر غیرپاستوریزه گوسفند و بز ایجاد میشود. اما در بسیاری از نواحی که گوسفند و بز در کنار گاو پرورش داده میشوند و یا از مراتع و چراگاههای مشترک استفاده میکنند، انتقال این میکروب توسط گاو نیز ممکن خواهد بود.
مهمترین چالشهای کنترل بروسلوز در دام
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی افزود: این بیماری قادر است در مواردی نادر حیوان را از پای درآورد ولی در صورت زنده ماندن، میکروب در طحال، کبد، رحم و غدد لنفاوی برای مدت چندین سال جای گرفته و به بروسلوز مزمن تبدیل خواهد شد که در طی عفونت مزمن ممکن است میکروب تا چندین سال از طریق ادرار، شیر و ترشحات رحمی دفع و باعث گسترش آلودگی شود.
وی بیان کرد: شیوع بالای آلودگی دامی در برخی مناطق بهویژه عشایری، عرضه و فروش فرآوردههای لبنی غیربهداشتی خارج از نظارت، جابهجایی و گردش غیراصولی دامها بهویژه عشایری در کشور و همچنین قاچاق از کشورهای همسایه مهمترین چالشهای کنترل بروسلوز در دام هستند.
عالمیان با بیان اینکه در مورد انسان نیز این چالشهای بیماری تب مالت متعدد است، افزود: این بیماری در اشکال مختلف حاد، تحت حاد و مزمن تظاهر میکند. وی ادامه داد:همچنین چالشهای بیماری تب مالت در انسانها اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مؤثر در سبک زندگی مردم، تنوع راههای انتقال (خوراکی، تزریقی، استنشاقی و …) و عدم تبعیت کامل بیماران برای تکمیل دوره درمان بهرغم طولانی بودن دوره درمانی است.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی افزود: ناکافی بودن همکاری بخش خصوصی (آزمایشگاهی و بالینی) در گزارش موارد ابتلا و نیاز پزشکان به آگاهی از چهرههای متنوع بیماری تب مالت، کماطلاعی مردم در ارتباط با راههای پیشگیری از بیماری، آسیبپذیری مادران و کودکان روستایی و نیز، وضعیت نامناسب غیربهداشتی دامداری سنتی سایر چالشهای بیماری تب مالت در انسانها است.
کدام استانها درگیری بروسلوز بالایی دارند؟
رئیس بخش تحقیق و تولید واکسن و آنتیژنهای بروسلوز موسسه رازی رعایت راهکارهای کنترلی و پیشگیری از ابتلا به این بیماری را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: باکتری بروسلا، قدرت تهاجمی بالایی دارد و بهسرعت منتقل میشود؛ بنابراین ضروری است راهکارهای کنترل و پیشگیری با دقت اجرا و رعایت شود.
وی تصریح کرد: استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، کرمانشاه، همدان، مازندران و لرستان به ترتیب مناطق با شیوع بالای بروسلوز شناختهشدهاند و ضرورت است برنامه پایش عمیق در این مناطق اجرا شود.
عالمیان ایجاد و هماهنگی بین بخشی را بهعنوان مهمترین راهکار در پیشگیری و کنترل این بیماری دانست و افزود: جلوگیری از روشهای دامپروی سنتی، آموزش کارکنان، پزشکان و دامپزشکان، ارتقای ایمنی زیستی در دامداری سنتی و کشتار دام، تقویت کارخانههای پاستوریزاسیون و تولید فرآوردههای پاستوریزه، اصلاح عادات غذایی سنتی غیربهداشتی، آموزش جامعه و گروههای در معرض خطر و ارتقای ظرفیت مناسب آزمایشگاهی از موارد مؤثر در پیشگیری و کنترل بیماری است.
عضو هیئتعلمی موسسه رازی، با تأکید بر اینکه رفع چالشهای بیماری بهتنهایی و توسط یکنهاد ممکن نیست، گفت: مهمترین استراتژی کنترل بروسلوز، همانند تمامی بیماریهای قابلانتقال از حیوان به انسان، استراتژی سلامت واحد است و برنامهریزی دقیق و پاسخ شبکهای هماهنگ نیاز دارد.
اخبار دام طیور آبزیان. سازمان ملل متحد با نامگذاری سال ۲۰۲۴ میلادی به نام سال جهانی شتر امیدوار است توجهات عمومی را به اهمیت این مخلوق با ارزش در ابعاد گونانگون جلب کند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با اشاره به اقدام سازمان ملل در اعلام سال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر، ابراز امیدواری کرد که با جلب توجه عمومی و آشنایی مردم با نقش شترها در حفاظت از اکوسیستمها، حفظ تنوع زیستی و تأمین امنیت غذایی به ویژه در مواجهه با تغییر اقلیم، اقدامات و فعالیتها برای حفظ و ارتقاء بهره وری از آنها گستردهتر شود.
در گزارش فائو علاوه بر اشاره به مزیتهای شتر نسبت به سایر دامها در شرایط دشوار آب و هوایی و کم آبی، اضافه شده است که شترها برای معیشت میلیونها خانوار در محیطهای دشوار بیش از ۹۰ کشور، کلیدی هستند و فراتر از نقششان در کمک به تامین امنیت غذایی، تغذیه و رشد اقتصادی، در میان جوامع بومی بسیاری، اهمیت فرهنگی و اجتماعی دارند.
شترها نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعه پایدار در زمینههای مبارزه با گرسنگی، ریشه کنی فقر شدید، توانمندسازی زنان و استفاده بهینه از اکوسیستمهای زمینی ایفا میکنند. فواید این مخلوق با ارزش، از تولید شیر و گوشت گرفته تا حمل و نقل در شرایطی یاری رسان بشر است که دیگر گونههای دام، حتی قادر به ادامه حیات نیستند.
گستردگی و گوناگونی نقش شترها در عرصههای فرهنگی، اقتصادی، امنیت غذایی و معیشت جوامع نیز فراوان است و از زمینهای منجمد تبت و ارتفاعات آند گرفته تا سرزمینهای خشک و نیمهخشک آفریقا و آسیا را شامل میشود. از این رو، معرفی سال بینالمللی شترها فرصتی مناسب برای افزایش آگاهی درباره نقش شترها در ایجاد انعطافپذیری در برابر تغییرات آب و هوایی، به ویژه در کوهها و سرزمینهای خشک و نیمهخشک است.
با نامگذاری سال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر، فرصتی عالی برای شناسایی و معرفی پتانسیل و ظرفیتهای بکر شتر برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف پرورش، تحقیقات و استفاده از فناوری و روشهای نوین و دانش بنیان ایجاد خواهد کرد.
طرح وزارت جهاد کشاوری برای پرورش و ازدیاد شتر دوکوهانه ایرانی، که نژادی منحصر به فرد به شمار میرود از جمله طرحهایی ویژهای است که مورد حمایت فائو قرار دارد و برنامهای ۳ ساله برای آن در نظر گرفته شده است. بر اساس آماری که بهار امسال اعلام شد، در حال حاضر جمعیت شتر شاهسون ایران در استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی حدود ۲۰۰ نفر است.
اخبار دام طیور آبزیان. معاون امورتولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۸۰۰کارخانه تولید نهاده دامی درکشور فعالیت دارد که تعدادی از آنها شرایط کافی برای تولید نداشته و به لحاظ تکنولوژی دریک سطح گسترده فعالیت ندارند.به گزارش خبرنگار مهر، حدود ۸۰۰ کارخانه تولید نهاده دامی در کشور فعالیت دارد. ایران چقدر سالانه تولید دام، طیور و آبزی دارد که این تعداد کارخانه تولید نهاده دامی در کشور راه اندازی شده این در حالی است که بخشی از این نهادهها هم وارد میشود.
آیا به لحاظ بهرهوری وجود این تعداد کارخانه ضروری است؟ این حجم سرمایه گذاری در یک محصول تیراژ تولید و در نتیجه سودآوری را کاهش نمیدهد؟ در ادامه این تولیدکنندگان مدعی هستند در کشور انحصار وجود ندارد و این تعداد تولیدکننده با یکدیگر رقابت میکنند!
محمدابراهیم حسننژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص به مهر گفت: اگر تمام ظرفیتی که در کشور در حوزه دام وجود دارد استفاده شود خیلی ظرفیت مازاد در تولید نهادههای دامی نداریم؛ اما یک بخشی به جهت اینکه خوراک آماده استفاده نمیشود ظرفیت خالی وجود دارد. وی تاکید کرد: ما باید تلاش کنیم که تمام واحدهای دام و طیور بتوانند از خوراک آماده استفاده کنند.
از بازار صادرات چه خبر؟
آیا کارخانجات کشور با این تعداد، صادرات هم دارند؟ معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: حجم تولیدی کشور به اندازه نیاز داخل نبوده از این رو مازاد تولیدی وجود ندارد که آن را صادر کنیم. حسن نژاد تصریح کرد: کارخانهها با تمام ظرفیت فعالیت نداشته و حدود ۱۵ میلیون تن سالانه تولید میشود که نیاز کشور بیش از این عدد است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه فعالیت ۸۰۰ کارخانه نباید بتواند تمام نیاز کشور را پوشش دهد و تأمین کند، اظهار کرد: کارخانههای بسیاری به وجود آمدهاند که فناوری و تکنولوژی آنها با یکدیگر متفاوت است. ۸۰۰ کارخانه آمار کل کارخانجات تولیدی نهاده دامی بوده که ممکن است تعدادی از آنها شرایط کافی و مناسب برای تولید نداشته باشند و نتوانند با واحدهایی که تکنولوژی بالاتری دارند رقابت کنند؛ بنابراین به لحاظ تکنولوژی در یک سطح گسترده فعالیت ندارند.
حسن نژاد در پایان گفت: ما باید به سمت ارتقا دانش و افزایش بهرهوری حرکت کنیم تا موفق تر عمل شود.
اخبار دام طیور آبزیان. دبیرکل فدراسیون طیور ایران گفت: تقاضای مرغداران از سه ماه پیش، افزایش قیمت مرغ بوده با توجه به این که قیمت مصوب کنجاله سویا افزایش پیدا کرده و دارو، واکسن و مکملها هم ارزشان نیمایی نیست، ارز مبادلهای ۴۴ هزار تومانی است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، طلاکش، دبیرکل فدراسیون طیور ایران در برنامه رادیویی گفتگو درباره وضع تولید و بازار مرغ با اشاره به مشکلات مرغداران، گفت: یک مقدار مشکلاتی که در تامین نهادهها در یکی دو ماه گذشته داشتیم، چون مرغی که امروز در بازار است شروع پرورش آن برای دو ماه پیش است و آن زمان بحث کنجاله سویا و کمبودش بحرانی بود، ضمن این که قیمت جوجه هم به دلیل این که دو سال است در کشور اجداد وارد نشده و اجدادی که الان هستند با ظرفیت کم دارند تولید میکنند مرغ مادرهم همین طور با ظرفیت کم، یک کمی هم قیمت جوجه بالا رفته است وقیمت نهادهی سویا که در بازار آزاد مرغدارها مجبور بودند تهیه کنند به ۳۷- ۳۸ هزار تومان رسیده بود در برابرقیمت ۲۰ هزار تومان مصوب و صحبتی که قبلا کردیم پیش بینی میکردیم که مطمئنا یک افزایش قیمتی خواهیم داشت، ولی این افزایش قیمت خیلی طولانی مدت نخواهد بود.
وی افزود: فکر میکنم که اگر مردم عزیز هم یک مقداری مدیریت کنند در تهیه و خرید اقلامی که مورد نیازشان است، نه این که نخرند، مدیریت کنند یعنی این که به میزان نیازشان مرغ تهیه کنند، در قیمت تاثیرگذار است.
طلاکش درباره کمبود مرغ در برخی شهرها اضافه کرد: بعضی شهرها به خاطر این که بازار تهران باید در اولویت اول تامین بشود، سیاستگذاران وزارت جهاد کشاورزی و دست اندرکاران تنظیم بازار سعی میکنند که اول بازار تهران تامین بشود که آن التهابات اصلی و این که قیمت گذاری هم اساسا در تهران است، هر وقت بازار تهران متعادل باشد شهرهای دیگر هم بازارشان متعادل است، ولی وقتی بازار تهران به هم میخورد کل کشور متاثر میشود، این است که یک بخشهایی برخی اوقات ممکن است اتفاق این طوری هم بیفتد، ولی این چیز دامنه داری نیست، زمانی یک چیزی را بحران تلقی میکنیم که مطمئن باشیم این دامنه دار میشود.
وی در مورد نوسان قیمتی هم تصریح کرد: ببینید تقاضای مرغداران از سه ماه پیش به تنظیم بازار بوده که این قیمتی که شما برای ما گذاشتید با توجه به این که حتی قیمت مصوب کنجاله سویا دو هزار تومان افزایش پیدا کرده یا اقلامی مثل دارو، واکسن، مکملهای اینها ارزشان دیگر ارز نیمایی نیست و ارز مبادلهای ۴۴ هزار تومانی است، نمیشود که شما قیمت مرغ را همان مثلا ۷۲ -۷۳ تومانی متصور باشید که در اردیبهشت اعلام کردند، قطعا باید این را افزایش میدادند، ولی دولت به نظرم در این کار سهل انگاری کرده و به همین دلیل هست که بازار واکنشهای خودرا نشان میدهد خیلی منتظر دولت نمیشود واقعیت این است قیمت متعادل مصوب اگر بخواهیم منطقی اش را از دیدگاه تولیدکننده یا صرف زنجیرهای حساب کنیم که هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده منطقی باشد دیگر کمتر از ۸۵ هزار تومان متصور نیستیم دیگر کمتر از ۸۵ تومان اصلا نمیشود تصور کرد که مرغ در بازار باشد.
اخبار دام طیور آبزیان. توزیع مواد ژنتیکی گوسالههای برتر اصلاح نژاد شده دنیا توسط شرکت نهادههای دامی جاهد آغاز شد. محمدعلی مهری در گفتوگو با خبرنگار ایانا از آغاز توزیع مواد ژنتیکی شش راس گوساله اصلاح نژادی با هدف اصلاح صفات اقتصادی و سلامتی گلههای کشور خبر داد.
وی گفت: پس از اینکه تکنولوژی ژنومیک در دنیا در سال 2009 تجاری سازی و مزایای آن نسبت به روشهای اصلاح نژادی سنتی مشخص شد، شرکت نهادههای دامی جاهد اولین شرکت آسیایی بود که گوسالههای نر ژنومیک را برای تولید اسپرم وارد ایران کرد که این روند پس از یک وقفه چند ساله مجدا از سال 1400 از سر گرفته شد.
مهری در توضیح مزیت این روش بیان کرد: روش ژنومیک با کاهش فاصله نسلی رشد، سرعت پیشرفت ژنتیکی را بسیار بیشتر از روشهای سنتی به همراه دارد. مدیر عامل شرکت نهادههای دامی جاهد با اشاره به واردات 6 راس گوساله برتر ژنومیک دنیا به دامداران نوید داد: با بهرهگیری از این مواد ژنتیکی، پشتوانه گله و یا به عبارت دیگر گله آینده آنها، از صفات اقتصادی-اصلاحی و سلامتی بالاتری نسبت به مادرانشان برخوردار خواهد بود.
وی گفت: توزیع مواد ژنتیکی این 6 راس گوساله اصلاح نژادی در سراسر کشور از طریق عاملیتهای توزیع این شرکت از 20 آذر انجام خواهد شد. مواد ژنتیکی تولید شده دارای کد اختصاصی ایستگاه نهادههای دامی جاهد با شماره 289 بوده که در همه سایتهای اصلاح نژادی دنیا تمامی اطلاعات و صفات آنها قابل روئیت است.
به گزارش ایانا، شرکت نهادههای دامی جاهد وابسته به موسسه جهاد استقلال وزارت جهاد کشاورزی است که در تامین نهادههای مورد نیاز صنعت دامپروری کشور و واردات و صادرات انواع خوراک دام و طیور فعالیت ویژه دارد.
اخبار دام طیور آبزیان. یک کارشناس صنعت طیور معتقد است: نابسامانی در تامین نهادههای دامی و افزایش قیمت نهادههای تولید از جمله سویا و جوجه یکروزه بر قیمت مرغ تاثیرگذار است، در حالی که خود مرغداران نیز حاضر به افزایش قیمت نیستند، زیرا این موضوع پیش از آنکه مصرف کننده را متضرر کند، به تولیدکننده آسیب خواهد زد. به گزارش ایسنا، بر اساس مشاهدات میدانی از مغازههای سطح شهر تهران قیمت هر کیلو مرغ گرم در برخی مغازهها به بیش از قیمت مصوب رسیده است. در میادین میوه و تره بار نیز بنا بر اعلام مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار زیر قیمت مصوب یعنی کیلویی ۷۶ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود.
حبیب اسدالله نژاد – کارشناس صنعت طیور – در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به چرایی افزایش قیمت مرغ، گفت: مرغداران حاضر به افزایش قیمت مرغ نیستند، زیرا افزایش قیمت به واسطه تبعاتی که دارد پیش از اینکه به مصرف کننده آسیب وارد کند به تولیدکننده آسیب میزند در نتیجه تولیدکنندگان رغبتی به بالا رفتن قیمت مرغ ندارند.
وی ادامه داد: آن چیزی که باعث می شود قیمت مرغ در سطح کشور افزایش یابد و گاها موجب ناراضایتی مصرفکنندگان شود؛ نابسامانی در بحث تامین و توزیع نهادههای دامی است که کمبود ایجاد میکند.
این تولیدکننده اضافه کرد: از طرفی قیمت مولفههای تولید نیز به صورت مداوم دچار تغییرات متوالی میشود و این تغییرات در کنار نابسامانی در تولید، قیمت محصول نهایی را افزایش میدهد.
اسدالله نژاد به افزایش قیمت مولفههای تولید مرغ اشاره کرد و گفت: قیمت مصوب هر کیلو سویا سه ماه پیش ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان بود که به ۱۹ هزار تومان رسید. حدود یک هفته پیش این قیمت ۱۰ درصد افزایش یافت و ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان شد و چون تامین به موقع صورت نمیگیرد مرغداران مجبورند از بازار آزاد سویا را با قیمتهای بالاتر یعنی هر کیلو ۳۵ هزار تومان خریداری کنند.
وی تصریح کرد: قیمت مصوب جوجه یکروزه نیز ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان است، اما تولیدکنندگان آن را با قیمتهای ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان خریداری میکنند.
این کارشناس صنعت طیور در پایان گفت: اگر مسئولان مربوطه میخواهند بازار مرغ به ثبات برسد باید نهاده به موقع تامین شود و در اختیار مرغداران قرار گیرد تا آنها مجبور به تامین نهادههای مورد نیاز خود از بازار نشوند که بر قیمت مرغ تاثیر بگذارد.
اخبار دام طیور آبزیان. ثبت سفارش سیستمی واردات نهادههای دامی و انواع روغن خام آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با عنایت به سیستمی شدن صدور مجوز ثبت سفارش برای نهادههای دامی و انواع روغن خام و آغاز ثبت سفارش فصل جدید، واردکنندگان میتوانند وضعیت درخواست مجوز را در سامانه مشاهده کنند.
گفتنی است، میزان واردات نهادههای دامی تا پایان مهر ماه ۱۴۰۲ به میزان ۶ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۵۳۲ تن نهاده دامی (ذرت، جو و کنجاله سویا) وارد کشور بوده که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ به لحاظ وزنی ۳۱ درصد افزایش و به لحاظ ارزی ۲۴ درصد افزایش را تجربه کرده است.
همچنین در شش ماه ابتدایی سال جاری میزان واردات روغن در مقایسه با سال قبل ۵۷ درصد افزایش یافت که در پی آن واردات این محصول نیز بهطور موقت ممنوع شد.
اخبار دام طیور آبزیان. انجمن جوجه یکروزه با صدور اطلاعیهای برای تولیدکنندگان این بخش درباره گرانفروشی جوجه یکروزه و ورود دستگاههای نظارتی به این موضوع و احتمال واردات برای تعدیل بازار هشدار داد. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم انجمن جوجه یکروزه به صدور اطلاعیهای برای اعضای خود اعلام کرد: با توجه به گزارشهایی درباره نوسان (افزایش قیمت) در قیمت جوجه یکروزه، نسبت به رعایت قیمت متعادل آن توجه جدی بهعمل آید.
هرگونه بیتوجهی در خصوص عرضه جوجه یکروزه بهقیمت غیرمتعارف ورود دستگاههای نظارتی و پاسخگویی واحد مرغ مادر را بهدنبال خواهد داشت. لذا در عرضه جوجه یکروزه با قیمت متعادل تا سطح مصرفکننده نهایی (واحدهای مرغ گوشتی) توجه ویژه داشته باشید.
اخبار دام طیور آبزیان. فراخوان تنوعبخشی به خوراک دام و طیور به همت ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی اعلام شد. به گزارش ایسنا، هدف از اعلام فراخوان تنوعبخشی به منابع دام و طیور، تنوع بخشی به سبد خوراک دام و طیور و حل مشکلات و چالشهای مرتبط در این حوزه، توسعه فناوریهای نوین در تولید و استفاده از منابع خوراک دام و طیور، ارتقای کیفیت و بهرهوری این منابع، تولید محصولات متنوع و بومی به عنوان منبع خوراک دام و طیور به منظور افزایش تنوع غذایی و تغذیه، تولید و استفاده از منابع خوراک دام و طیور محلی و سنتی، توسعه هوشمندسازی در واحدهای تولیدی است.
طرحهای ارائه شده در این فراخوان باید محصول/ موضوع به بلوغ و فناوری رسیده و در مرحله تجاریسازی بوده و از قابلیت ایجاد جریان اقتصاد دانشبنیان (وجود بازار، سفارش و بازار صادراتی، صرفهجویی ارزی و …) برخوردار باشند و همچنین دارای فناوری و نوآوری باشند.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، علاقهمندان میتوانند تا ۱۲ دی ماه نسبت به تکمیل پروپوزال خود در سامانه خدمت به نشانی Khedmat.isti.ir اقدام کنند و همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۶۱۷۴۸۰ داخلی ۷۴۸۶ تماس بگیرند.
اخبار دام طیور آبزیان. قائم مقام تجارت و تنظیم بازار وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: در یک ماه اخیر، بیش از ۴۰۰ هزار تن کنجاله در کشور توزیع شده و تا پایان دی ماه بیش از یک میلیون تن دیگر تامین میشود. به گزارش ایسنا، پیمان پاک گفت: در حال حاضر فقط موجودی در حال بارگیری شرکت پشتیبانی امور دام بیش از ۱۵۰ هزار تن کنجاله سویای ترخیص شده در بنادر است که علاوه بر این ۷۰ هزار تن کنجاله این شرکت در لنگرگاه آماده تخلیه و بیش از ۱۸۰ هزار تن کنجاله خشک وارداتی دیگر این شرکت نیز در مسیر بنادر ایران است.
وی افزود: علاوه بر این بیش از ۱۰۰ هزار تن کنجاله تهاتر شده با نفت نیز در بندر امام خمینی(ره) در حال تخلیه و ترخیص است و بیش از ۱۰۰ هزار تن کنجاله دیگر نیز از محل تهاتر به سمت بنادر ایران در حال حرکت است و تا پایان آذرماه تخلیه میشود.
به گفته پیمان پاک، این حجم از کنجاله سویا فقط توسط دولت تامین شده اما بیش از ۴۰۰ هزار تن کنجاله خشک و دانه سویا هم توسط بخش خصوصی تامین شده که در حال تخلیه و ترخیص است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: بنابراین تا پایان دی ماه با همکاری اتحادیهها و تشکلهای مرتبط بیش از یک میلیون تن کنجاله بین واحدهای تولیدی دام و طیور توزیع میشود. وی ادامه داد: این میزان توزیع در حالی صورت میگیرد که بنا بر اطلاعات موجود، میزان نیاز مصرف میانگین واحدهای تولیدی کشور ماهانه حداکثر ۳۸۰ هزار تن کنجاله است.
این مقام مسئول اظهار کرد: بنابراین با تمهیدات وزارت جهاد کشاورزی، طی ماههای آتی مازاد کنجاله هم خواهیم داشت که در صورت مازاد، ذخیرهسازی در ذخایر راهبردی شرکت پشتیبانی امور دام صورت میگیرد.
اخبار دام طیور آبزیان. مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: بازرسان با هرگونه عرضه و فروش نهاده کنجاله سویا بالاتر از قیمت مصوب اعلامی ستاد تنظیم بازار به مصرف کننده نهایی تحت عنوان گرانفروشی برخورد قانونی می نمایند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسعود امراللهی مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی وزرات جهاد کشاورزی در نامه ای به علی ابراهیمی مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی های کشاورزی مرغداران گوشتی ایران در خصوص موضوع قرارداد حق العملکاری با پیمان مدیریت نوشت: عطف به نامه شماره 19/02/6130 مورخ 1402/08/24 آن اتحادیه منضم به پیوست تصویر 3 نسخه از قرار دادهای اتحادیه با شرکتهای اکسون به شماره 1402/3284 مورخ 1402/08/01 در خصوص تامین و توزیع کنجاله سویا وارداتی ( 5000 تن از بندر سهیلان و 12000 تن از بندر امام خمینی (ره) و قرارداد 30000 تن کنجاله سویا وارداتی با شرکت آوا تجارت صبا از بندر امام خمینی (ره) به شماره قرارداد 99/90 – 113448 مورخ 1402/08/10 به آگاهی می رساند که به استناد نامه شماره 201803 مورخ 1402/09/08 مدیر کل محترم بازرگانی داخلی محصولات کشاورزی، اخذ هر گونه کارمزد و هزینه تحت هر عنوان از مصادیق تخلف محسوب می شود و بازرسان استان/شهرستان با هرگونه عرضه و فروش نهاده های موصوف بالاتر از قیمت مصوب اعلامی ستاد تنظیم بازار به مصرف کننده نهایی تحت عنوان گرانفروشی برخورد قانونی می نمایند.
اخبار دام طیور آبزیان. رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران از صادرات تخم مرغ به میزان بیش از ۱۱۰ هزار تن تخممرغ به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار در هشت ماهه امسال خبر داد. «ناصر نبی پور» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید و صادرات و بازار تخممرغ، افزود: این میزان تخممرغ تاکنون به کشورهای هدف از جمله عراق، افغانستان، قطر، عمان و دوبی صادر شده که البته بیش از ۹۰ درصد آن به عراق و افغانستان بوده است.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارشها، اکنون روزانه بین ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ تن محصول تخممرغ در کشور تولید میشود که این میزان تولید نسبت به تولید روزانه سالهای اخیر بیسابقه است. رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران تصریح کرد: با توجه به میزان مازاد تولید داخلی، کشور امکان صادرات تخم مرغ بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن محصول را دارد.
نبی پور گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم تخممرغ درب واحدهای تولیدی بین ۴۸ تا ۵۱ هزار تومان به فروش میرسد، این در حالی است که قیمت تمام شده هر کیلوگرم از این محصول بر اساس قیمت تمام شده و افزایش نهادههای تولید حدود ۵۷ هزار تومان است.
وی با بیان اینکه درخواست داریم قیمت مصوب تخممرغ در سال جاری جهت برنامهریزی تولید تعیین و ابلاغ شود، ادامه داد: قیمت مصوب هر کیلوگرم تخممرغ در سال گذشته نیز درب واحدهای تولیدی ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده بود و تولیدکنندگان این محصول را زیر نرخ مصوب سال گذشته نیز فروختهاند.
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران تاکید کرد: این در حالی است که بین ۳۰ تا ۴۰ از تولیدکنندگان صادرکننده تخم مرغ هستند و توانستهاند از محل صادرات زیان خود را جبران کنند، اما بسیاری از تولیدکنندگان تخم مرغ با مشکل مواجه هستند.
نبی پور درباره توزیع تخممرغ در فروشگاههای زنجیرهای و میادین گفت: اکنون روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن تخممرغ شانه ۳۰ تایی در میادین و فروشگاههای زنجیرهای با قیمت مصوب ۱۱۰ هزار تومان در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد این در حالی است که قیمت هر شانه تخممرغ ۳۰ تایی در خردهفروشیها نزدیک ۱۴۰ هزار تومان به فروش میرسد.
وی با بیان اینکه کشور ظرفیت تولید سالانه بیش از ۱.۶ میلیون تن محصول تخممرغ را دارد، بیان کرد: سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول تخممرغ در کشور تولید شد که بخش عمده آن به مصرف داخلی و بخشی اندکی از آن نزدیک ۵۰ هزار تن صادر شده بود.
اخبار دام طیور آبزیان. قائممقام بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر اساس رایزنیهای صورتگرفته میان سازمان دامپزشکی و وزارت امور خارجه ایران با چین، توافقاتی انجام شده است که از یک ماه آینده صادرات پای مرغ ایران به چین بهصورت مستقیم انجام شود. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم علیرضا پیمانپاک قائممقام بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: صادرات پای مرغ ایران از گذشته بهطور سنتی بهشکل غیرمستقیم و از طریق کشورهای جنوب شرق آسیا مانند ویتنام به چین صادر میشود.
وی افزود: بر اساس رایزنیهای صورتگرفته سازمان دامپزشکی و وزارت امور خارجه ایران با چین، توافقاتی انجام شده است که از یک ماه آینده صادرات پای مرغ ایران به چین بهصورت مستقیم انجام شود.
بنابر این گزارش ظرفیت صادرات پای مرغ به چین سالانه 150 تا 300میلیون دلار پیشبینی شده است.
اخبار دام طیور آبزیان. امروز «کاهش تا 25 دلار قیمت جهانی نهاده دامی» خبری خوشی برای وارد کنندگان و «1.5 میلیون دامدار ایرانی» است کارشناسان میگویند در صورت تداوم «قیمت محصولات پروتئینی کاهش مییابد». به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز وارد کنندگان نهاده های دامی که قیمت های جهانی را مرور میکنند، خوشحالتر از روزهای گذشته هستند، زیرا قیمت کنجاله سویا و ذرت که برای خوراک دام استفاده می شود به ترتیب 25 و 5 دلار در یک روز کاهش قیمت داشت، خبری که شادی 1.5 میلیون دامدار را هم به همراه دارد.
بلومبرگ امروز گزارش داد که «قیمت جهانی سویا 25 دلار و ذرت 5 دلار کاهش قیمت داشت» اینها نهاده های ضروری برای دام و طیور هستند. پیش بینی از بارندگی مناسب دلیل افت قیمت ها بوده است.
علی عزیزی کارشناس کشاورزی با بیان اینکه کاهش قیمت های جهانی خروج ارز را هم کمتر می کند، گفت « قیمت نهادهها در داخل هم کمتر می شود» و بیشترین تاثیرش در کاهش رانت و فساد و جمع شدن بازارهای سیاه نهاده است.
وی افزود: دولت با پرداخت ارز ارزان(28500 تومان) یا همان پرداخت یارانه، قیمت نهاده را در داخل کنترل میکند اما وقتی فاصله قیمت داخل و بازار جهانی بیشتر می شود بازار سیاه نهاده شکل می گیرد که سودجویان به چند برابر قیمت می فروشند، کاهش قیمت جهانی این بازارهای انحرافی را به حداقل میرساند.
نهاده دامی تا 70 درصد در قیمت محصولات پروتئینی مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ و لبنیات تاثیر دارد، یعنی اگر هزینه تولید یک کیلو گوشت 400 هزار تومان باشد، 280 هزار تو مان مربوط به هزینه نهاده است. ایران 70 درصد نهاده مورد نیاز دامداران را با واردات تامین می کند.
پس از جنگ روسیه و اوکراین که 35 درصد غلات جهان را تولید می کنند، قیمت برخی نهاده ها تا دو برابر شد و بازارها را به هم ریخت، این شوک سبب شد که کشورها برنامههای خود را روی تولید محصولات اساسی متمرکز کنند.
اخبار دام طیور آبزیان. اتحادیه واردکنندگان نهاده های دامی در نامه به اژه ای رئیس قوه قضائیه از ۴ برابر شدن هزینه های انبارداری در مبادی ورودی کشور و ابطال مصوبات ترخیص کالاهای اساسی منتظر تامین ارز خبر داد. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دامی با ارسال نامه ای به رئیس قوه قضاییه نوشت: ابطال مصوبات ترخیص کالاهای اساسی منتظر تامین ارز که تا چهار ماه در انتظار ارز هستند آن هم بدون پیش آگهی، فاقد وجاهت قـانونی است و درخواست می شود برای رفع این معضل دستور رسیدگی صورت پذیرد.
متن کامل نامه محمد مهدی نهاوندی دبیر و عضو هیت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران خطاب به حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه به شرح زیر است:
همانطور که استحضار دارید به فاصله چند روز از ابلاغ مصوبه 4 برابر کردن هزینه های انبارداری در مبادی ورودی کشور آن هم برای دومین بار در سال مهار تورم، شاهد ابطال مصوبات ترخیص کالاهای اساسی منتظر تامین ارز نیز هستیم.
اینکه وضعیت جدید چه تاثیری بر تامین و امنیت غذایی کشور در پی خواهد داشت موضوعی مرتبط به مسئولین ذیربط خواهد بود، امـا قطعا تصدیق خواهید فرمود درآمدهای ناشی از افزایش4 برابری تعرفه انبارداری به بهانه کندی خروج کالاهای اساسی از گمرکات کشور از یکسو و توقف مجـوز خروج این اقلام که تا چهار ماه در انتظار ارز هستند آن هم بدون پیش آگهی، فاقد وجاهت قـانونی بوده و از غیر منصفانه ترین روش های ایجاد درآمد دولتی آن هم از سفره مردم محسوب می گردد.
لذا به نمایندگی از اعضای این تشکل که در شرایط ویـژه کشور تلاش در جهت تامین کالاهای اسـاسی را داشته اند استدعا دارد دستور فرمایید نسبت به رسیدگی و رفع این معضل دستور رسیدگی و اقدام عاجل مبذول فرمایید.
اخبار دام طیور آبزیان. در حالی پیش از این تغذیه دام و طیور با سه قلم نهاده ذرت،کنجاله سویا و جو معروف به نسخه آمریکایی انجام می شد که سید احمدرضا سید علیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه تولیدات دام روز گذشته از کنار گذاشتن این نسخه و اضافه کردن نهاده های جدید ایرانی خبر می دهد. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال 1402 حدود 10 میلیون تن ذرت و 4.5 میلیون تن کنجاله سویا برای تغذیه دام و طیور و ارد می شود که معادل 6 میلیارد دلار ارز است، اما کارشناسان معتقدند می توان با جایگزینی نهاده های تولید داخل از خارج شدن ارز جلوگیری کرد.
علی عزیزی کارشناس کشاورزی می گوید آمریکا بزرگترین تولید کننده این نهادهها است و این نسخه را به کشورهای وارد کننده تحمیل کرده است در حالی که می توان به جای این «نسخه آمریکایی» از نهاده های دیگری هم استفاده کرد. وزارت جهاد کشاورزی به تازگی میخواهد «نسخه آمریکایی» را در صنعت دام و طیور کنار بگذارد و نهادههای تولید د اخل را هم اضافه کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی گفت «کنجالههای کلزا، پنبه دانه، آفتابگردان و ذرت در سامانه بازارگاه کارسازی شده و دامداران میتوانند خریداری کنند.» «بازارگاه» سامانه متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است که دامداران و مرغداران از این طریق نهاده مورد نیاز را خریداری میکنند.
سید احمدرضا سید علیان افزود که برای تامین کنجاله سویا با توجه به مسافتهای طولانی از کشور مبدا تولید کننده و همچنین تحریمها، با مشکلاتی مواجه می شویم، از این رو «تنوعبخشی به خوراک دام و طیور و جایگزینی گیاهان کمآببر، فشار را کم میکند».
بر اساس آمار، ایران 18 میلیون هکتار زمین زراعی دارد که 14 میلیون هکتار آن کشت می شود، کارشناسان می گویند می توان گیاهان علوفهای کم آبر و مقاوم به خشکی و شوری را در این زمین ها کاشت.