[rt_quote]
گاو خشک را در ابتدای دوره خشکی به جایگاه جداگانه انتقال دهید و تحت مراقبت بیشتری قرار دهید زیرا در این دوره خطر ابتلا به عفونت و بیماری ورم پستان در آنها به شدت بالا می رود.
[/rt_quote]
نگرانی در مورد ورم پستان همچنان ادامه دارد و این نگرانی در گاوها به صرف اینکه دوره شیردهی آنها به پایان رسیده است از بین نمی رود. حقیقت این است که گاوها در زمان زایمان با سخت ترین چالش ها مواجه می شوند. اجازه دهید بررسی کنیم هنگامی که گاو خشک می شود چه اتفاقی می افتد.
گاوها در ابتدای دوره خشکی، امروز شیر می دهند فردا شیر نمی دهند، گاو خشک ممکن است در ابتدای دوره خشکی بیش از 22.68 کیلوگرم شیر تولید کند و چند روز بعد از آن، میزان شیر تولیدی فقط چند قطره باشد. چکه کردن شیر نشانه آن است که سرپستانک هنوز بسته نشده است. در حقیقت، تحقیقات نشان داده اند که 40 درصد سرپستانک ها حتی دو هفته بعد از آغاز دوره شیردهی بسته نمی شوند. حتی اگر شیر از سرپستانک چکه نکند ممکن است منفذ سرپستانک برای ورود باکتری باز باشد.
در اکثر گاوها، ترشحات کراتینی و مومی شکل در مجاری سرپستانک شکل می گیرد تا از پستان در برابر ورود باکتری حمایت شود. این یک مانع فیزیکی است اما هنگامی که این روند به موقع صورت نگیرد باکتری می تواند وارد پستان شود.
به علاوه سرپستانک های گاو خشک در ابتدای دوره خشکی اغلب در معرض باکتری قرار می گیرند زیرا گاوهای خشک به محیط هایی وارد می شوند که به اندازه محیط گاوهای دوشا مناسب نیستند. خطر ابتلای به عفونت در گاوها بعد از ابتدای دوره خشکی بیشتر است زیرا تعداد باکتری ها افزایش می یابد و منافذ سرپستانک باز است و باکتری ها با شیردوشی خارج نمی شوند.
عفونت هایی که در روزها و هفته ها بعد از آغاز دوره خشکی بوجود می آیند تا زمانی که گاو زایمان نکرده تشخیص داده نمی شوند، آنها معمولا تحت بالینی هستند و ممکن است ناگهانی ظاهر شوند و بعد از زایمان باعث ورم پستان بالینی شوند. در برخی از گله ها، 50 درصد ورم پستان بالینی در گاوهای شکم اول، به علت وجود عفونت در دوره خشکی یا زمان زایمان آغاز می شود.
چه کاری می توان انجام داد؟
اطمینان حاصل کنید که گاو خشک در ابتدای دوره خشکی به جایگاه های کم تنش، تمیز و دارای بستر خشک منتقل شده اند. با این کار سرپستانک ها کمتر در معرض ابتلا به باکتری قرار می گیرند. تراکم بیش از حد جمعیت در جایگاه گله گاو خشک تنشی است که گاوها را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت می کند.
اگر استفاده از آزمایش ورم پستان کالیفرنیایی (CMT) بخشی از فعالیت های دامداری شما می باشد، گاوهای تازه زا را بررسی کنید و نتیجه آن را ثبت کنید. رکوردهای DHI گله ها را مشاهده کنید و نتایج اولین آزمایش را بررسی کنید. گاوهایی که SCC بیشتر از 200،000 (نمره خطی 4) دارند را در اولین آزمایش مشخص کنید. با تقسیم تعداد گاوهای مبتلا به عفونت (تشخیص داده شده از طریق CMT یا SCC) بر تعداد گاوهای تازه زا در یک بازه زمانی مشخص، درصد گاوهای تازه زای مبتلا به ورم پستان را محاسبه کنید. در یک مطالعه انجام شده در 137 گله در ایالت میشیگان آمریکا، میزان شیوع عفونت در اولین آزمایش مربوط به 25 درصد از بهترین گاوهای شیری، کمتر از 12 درصد بود. گله خود را چگونه قیاس می کنید؟
خوراک دام سنگین: انواع کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو انتظار زایش (گاو آبستن) ، کنسانتره تلیسه (گاو غیرشیری) ، کنسانتره گاو خشک ، کنسانتره گوساله پرواری ، کنسانتره استارتر گوساله
خوراک دام سبک: کنسانتره گوسفند پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند ، کنسانتره میش شیرده ، کنسانتره میش آبستن سنگین ، کنسانتره فلاشینگ گوسفند ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله
برای مشاهده قیمت خوراک دام و خرید خوراک دام از کارخانه تولید خوراک دام (اینجا کلیک کنید)
منبع: نشریه صنعت گاو شیری ، هوردز دیری من (شرکت تعاونی وحدت)