[rt_quote]
تأثیر تغذیه بر نرخ های آبستنی گاو ، روش های خشک کردن گاوهای دوشا ، کاهش تنش با مدیریت تراکم جمعیت در بهاربندها ، تسریع رشد پستان در تلیسه ها
[/rt_quote]
گاوداری و تجربه های موفق (تغذیه بر نرخ های آبستنی گاو ها تأثیر مثبت می گذارد)
بهبود تغذیه در دوران خشکی می تواند بر کاسته شدن مشکلات بعد از زایمان اثرگذار باشد. تحقیق اخیر نشان داد که خوراندن مکمل ویتامین E در ماه آخر زایمان به دام حتی به آنهایی که به میزان اندکی دچار کمبود ویتامین E هستند باعث کاهش ابتلا به جفت ماندگی و مرده زایی می شود و تغذیه علمی و تخصصی ، عملکرد تولیدمثلی را در شیردهی بعدی بهبود می دهد.
در یک تحقیق مشاهده شد که باروری در گاوهایی که در 21 روز اول زایمان خود بیشترین نمره بدنی خود را ازدست می دهند به طور چشمگیری کاهش می یابد. 78 درصد از گاوهایی که در دوره شیردهی نمره بدنی خود را افزایش می دهند در روز 70 بعد از تلقیح مصنوعی، آبستن تشخیص داده می شدند. در حالیکه 23 درصد از گاوهایی که نمره بدنی خود را از دست می دهند آبستن می شدند.
علاوه بر این، محققین متوجه شدند که جیره هایی با کربوهیدرات غیرفیبری (NFC) بالا در مقایسه با جیره های حاوی علوفه خشک بالا باعث کاهش نرخ آبستنی در گاوداری می شوند. آنها همچنین دریافتند که ترکیب بهینه اسید آمینه، به ویژه از لحاظ متیونین، باعث کاهش نرخ از دست دادن آبستنی بعدی در گاوهای دوشا می شود.
در گاوداری تغذیه مهم است اما نباید بیش از حد به نقش آن در تولید مثل توجه کنید. روزهایی را به خاطر بیاورید که بیش از حد فسفر به دام می خوراندیم تا اینکه متوجه شدیم آنگونه که تصور می کردیم باعث بهبود باروری نمی شود.
گاوداری و تجربه های موفق (روش های خشک کردن برای گاوهای دوشای متفاوت)
قبل از اینکه گاوها وارد ابتدای دوره خشکی شوند چندین عامل که در سلامت پستان مؤثر هستند را باید در نظر گرفت. چیزی که باید به خاطر داشت احتمال بروز عفونت های داخل پستانی (IMI) در زمان زایمان است.
در دانشگاه ایالت اوهایو، دو راهکار برای خشک کردن گاوها به منظور بررسی ارتباط توقف شیردوشی به طور ناگهانی یا تدریجی در احتمال بروز (IMI) ارزیابی شد.
285 رأس گاو از 5 گله شیری در این تحقیق شرکت داشتند. در برنامه های توقف ناگهانی، برنامه شیردوشی منظم تا ابتدای دوره خشکی ادامه داشت، در حالیکه در توقف تدریجی گاوها در هفته آخر شیردهی روزی یکبار دوشیده می شدند.
در روش توقف تدریجی، تولید شیر گاوها قبل از ابتدای دوره خشکی به میزان 33.4 درصد کاهش یافت. در روش توقف ناگهانی، گاوها کاهش تولید شیر را تا زمان قطع شیردوشی تجربه نمی کنند.
در این تحقیق مشخص شد که خطر بروز (IMI) در زمان زایمان در گاوهای شکم اول که شیر آنها به طور ناگهانی متوقف می شود و در گاوهای چند شکم که شیر آنها به طور تدریجی متوقف می شود بیشتر است. محققین به این نتیجه رسیده اند که به کارگیری روش های مختلف توقف شیردوشی برای گاوها با سنین مختلف ممکن است احتمال بروز (IMI) در گله را کاهش دهد.
گاوداری و تجربه های موفق (با مدیریت تراکم جمعیت، تنش را کاهش دهید)
تلاش در جهت کاهش تنش دام در گاوداری ها به بهبود مصرف خوراک دام ، تولید شیر و کاهش آسیب به دام و پرورش دهنده کمک می کند.
دام هایی که دمای بدن و میزان کورتیزول آنها بالاست نشخوار و رشد کمتری دارند و وزن گوساله های آنها هنگام تولد کمتر است. گاوهای تحت تنش همچنین مواد هشدار دهنده ای در ادرار خود دفع می کنند که علائمی را به هم گله ای های خود ارسال می کند. یک گاو عصبی می تواند باعث ایجاد تنش در کل گله شود. همچنین گاوهای تحت تنش شیر کمتری تولید می کنند زیرا تنش، مانع می شود که اکسی توسین که باعث خروج شیر می گردد، آزاد شود و اگر شیر گاو به طور کامل خارج نشود ممکن است شمار سلول بدنی گاو افزایش یابد.
برای کمک به کاهش تنش در گله، محیط سالن شیردوشی را آرام نگه دارید، اشیاء را پرت نکنید و یا به هم نکوبید. مدیریت و سازگار کردن تلیسه با محیط قبل از شیردوشی نیز یکی دیگر از روش های کاهش تنش است زیرا این کار منجر به یک تجربه خوشایند برای گاو و پرورش دهنده می شود.
گروه بندی گاوها و مدیریت صحیح تراکم در جایگاه در تمامی گاوداری ها ضروری است و عامل مهمی برای ایجاد آسایش دام و پرورش دهنده می باشد.
گاوداری و تجربه های موفق (تسریع رشد پستان در تلیسه ها)
در یک تحقیق عموم گاوداران معتقد بودند که تلیسه ها دو مرحله رشد پستان را سپری می کنند: رشد ایزومتریک و آلومتریک. با وجود اینکه این عقیده همچنان وجود دارد ولی زمان و چگونگی رشد صورت گرفته بهتر شناخته شده است. در رشد ایزومتریک، سرعت رشد یک اندام با سرعت رشد بدن یکسان است، در حالیکه در رشد آلومتریک رشد یک اندام با سرعت بیشتری نسبت به بدن صورت می گیرد. آنها معتقد بودند که رشد پستانی تلیسه ها در زمان بلوغ و نزدیک زمان زایمان دو جهش دارد. محققین پی بردند که بافت پستانی در دوره های اول طول عمر تلیسه ها به طور بالقوه رشد ایزومتریک است.
در یک تحقیق فشرده، گوساله های یک گاوداری به دو گروه تقسیم شدند:
- گروهی که هر روز به آنها 0.450 کیلوگرم جایگزین شیر با پروتئین خام 20 درصد و چربی 20 درصد خورانده می شد.
- گروهی که به آنها روزانه 1.13 کیلوگرم جایگزین شیر با پروتئین 28 درصد و چربی 25 درصد خورانده می شد.
گوساله ها در جایگاه انفرادی نگه داشته می شدند و این جیره ها را به مدت 8 هفته دریافت کردند و دیگر فراسنجه ها ثابت نگه داشته شدند. در انتهای تحقیق 3 گوساله از هر گروه کشتار شدند. گوساله هایی که مواد مغذی بیشتری دریافت کرده بودند بافت اصلی پستان آنها 7.3 برابر بیشتر رشد کرده بود، از آن بافت، شیر ترشح می شد و در ضمن، اندازه بالشتک چربی 5.9 برابر بیشتر بود و این اطمینان وجود دارد که نتایج مشاهده شده به تولید شیر بیشتر منجر خواهد شد.
خوراک دام سنگین: انواع کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو انتظار زایش (گاو آبستن) ، کنسانتره تلیسه (گاو غیرشیری) ، کنسانتره گاو خشک ، کنسانتره گوساله پرواری ، کنسانتره استارتر گوساله
خوراک دام سبک: کنسانتره گوسفند پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند ، کنسانتره میش شیرده ، کنسانتره میش آبستن سنگین ، کنسانتره فلاشینگ گوسفند ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله
برای مشاهده قیمت خوراک دام و خرید خوراک دام از کارخانه تولید خوراک دام (اینجا کلیک کنید)
منبع: نشریه صنعت گاو شیری ، هوردز دیری من (شرکت تعاونی وحدت)