صنعت گاوداری 8 و تجربه های کاربردی مفید. نکته هایی در رابطه با خنک نگه داشتن دام های جوان. با تغذیه مناسب می توان با ورم پستان مقابله کرد. ذخیره تجمعی آغوز می تواند روی ایمنی تأثیر بگذارد. حفظ سلامتی شکمبه با مدیریت آخور. آمادگی دامداری برای مواجهه با حوادث اضطراری و غیرقابل پیش بینی. پرندگان را از بهاربند دور نگه دارید. ثبت رکوردهای پزشکی به اجتناب از خطا کمک می کند. بازده خوراک را همیشه مد نظر قرار دهید.
نکته هایی در رابطه با خنک نگه داشتن دام های جوان
دامنه دمای خنثی (دامنه دمایی که دمای درونی بدن گوساله بدون صرف انرژی حفظ می شود) برای گوساله های تازه متولد شده بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد است، در حالیکه دامنه دمای خنثی برای گوساله یک ماهه 0 تا 22.7 درجه سانتیگراد است. هر دمایی بالاتر یا پایین تر از این دامنه باعث می شود گوساله انرژی لازم برای حفظ دمای بدن خود را از مواد مغذی مصرف شده، کسب کند.
مصرف خوراک گوساله های تحت تنش گرمایی کاهش می یابد، مصرف آب آنها افزایش می یابد و سرعت تنفس آنها بالا می رود و با دهان باز نفس می کشند. کاهش تحرک و طولانی شدن مدت زمان ایستادن از جمله رفتارهای نگران کننده در گوساله ها هستند. راه حل هایی وجود دارند که عبارت از: قراردادن سایه بان های بیشتر بالای سر هچ ها، کاهش تراکم در جایگاه، فراهم کردن دسترسی بیشتر به آب تازه و خنک و بستر خشک می باشند. در صورت امکان، برای به حداکثر رساندن جریان هوا، جهت ساختمان را از شرق به غرب قرار دهید. علاوه بر آن، خوراندن مکمل و انجام فعالیت های مازاد از قبیل تمیز کردن جایگاه در ساعاتی غیر از اوج گرما از جمله راهکارهای خنک ماندن گوساله ها در تابستان هستند. خنک نگه داشتن گوساله ها به سالم تر بودن گوساله ها و در نهایت عمر طولانی تر آنها منجر می شود.
با تغذیه مناسب می توان با ورم پستان مقابله کرد
گزینه های زیادی برای مدیریت ورم پستان وجود دارند که تغذیه صحیح گاوهای خشک یک روش بالقوه برای مبارزه با این بیماری است. پاسخ ایمنی، یک عملکرد فیزیولوژیک با جنبه های متفاوت است که برای عملکرد مناسب به مواد مغذی بسیاری نیاز دارد. تحقیقات گذشته نشان داده است که مکمل ویتامینه در کاهش موارد ورم پستان و همچنین کاهش شدت آنها بسیار مؤثر می باشد. علاوه بر آن نتایج نشان داد که احتمال ابتلا به ورم پستان در گاوهایی که غلظت ویتامین E خون آنها زیر 3 میکروگرم در میلی لیتر می باشد تقریباً 9 برابر است. میانگین علوفه ذخیره شده برای گاوهای خشک، بدون مصرف مکمل، غلظت ویتامین E خون را فقط به میزان 1.5 میکروگرم در میلی لیتر حفظ می کند. خوراندن میزان بالای ویتامین نیز نتایج بدی را نشان می دهد. از طرف دیگر، گاوهایی که غلظت آهن سرم خون آنها بالا و غلظت مس سرم خون آنها پایین است بیشتر در معرض خطر ابتلا به ورم پستان هستند. در نتیجه، تنظیم جیره گاوهای خشک به میزان مناسب برای پیشگیری از بروز بیماری ضروری است. البته تنظیم مواد معدنی و ویتامین های جیره در حد مورد نیاز سخت است، زیرا به منظور جلوگیری از خوردن بیش از حد خوراک، در جیره محدود مصرف می شوند. بنابراین خوراندن آنها به صورت مکمل ضروری است.
با متخصص تغذیه و دامپزشک گله خود در جهت خوراندن مکمل به میزان صحیح به گاوهای خشک و افزایش پاسخ گاوها همکاری کنید.
ذخیره تجمعی آغوز می تواند روی ایمنی تأثیر بگذارد
هنگام تغذیه آغوز تازه یا منجمد به گوساله، برخی دامداری ها آغوز مادر گوساله یا گاو دیگری را تغذیه می کنند در حالیکه برای برخی دامداری های دیگر، ذخیره آغوز از چند گاو و تهیه یک مخلوط راحت تر است. کدام یک از این روش ها بهتر است و در انتقال ایمنی غیرفعال مؤثرتر است؟
محققان این سئوال را از طریق یک تحقیق روی 119 گوساله ماده از 320 مادر در دو سال مختلف، مورد مطالعه قرار دادند. از گوساله ها نمونه خون بلافاصله بعد از تولد گرفته شد و سپس به طور تصادفی به چند گروه تقسیم شدند، آنهایی که آغوز را از مادر خود، از گاو دیگر یا آغوز مخلوط از دو یا چهار گاو دریافت می کردند. همه آغوزها نمره بریکس حداقل 22 درصد قبل از استفاده داشتند و طی دو ساعت بعد از تولد تغذیه شده بودند. از گوساله ها دوباره 24 ساعت بعد از تولد نمونه خون گرفته شد و نمونه آخر یک ماه بعد اخذ شد. گوساله هایی که آغوز تجمعی دریافت کردند، سطح lgG سر̛می پایین تری در 24 ساعت بعد از تولد نسبت به آنهایی داشتند که آغوز یک گاو را دریافت کرده بودند. به دلیل اینکه کیفیت آغوز مشابه بود، محققان پیشنهاد کردند که این روش ذخیره سازی می تواند روی دریافت آنتی بادی تأثیر بگذارد. محرومیت از ایمنی (جذب کمتر آنتی بادی ها) زمانی روی می دهد که ایمونوگلوبولین ها و لایه موکوسی دستگاه گوارش به عوامل بیماری زا متصل می شوند. ذخیره تجمعی آغوز، تا وقتی که بتوان اطمینان داشت که همه نمونه ها کیفیت مناسب داشته و آنتی بادی های کافی به درون خون جذب می شوند، می تواند همچنان روش خوبی باشد.
حفظ سلامتی شکمبه با مدیریت آخور
اگر گاو شیری را به یک ماشین تشبیه کنیم، شکمبه می تواند موتور ماشین باشد. حفظ PH مناسب شکمبه می تواند مهم ترین عاملی باشد که دامداران و متخصصان تغذیه باید آن را متوازن نگه دارند تا ماشین در بهترین شکل خود کار کند. وقتی PH شکمبه کاهش می یابد، بازده هضم آسیب می بیند و مصرف خوراک متغیر خواهد بود و منجر به کاهش چربی شیر، پروتئین و سنتز اسید چرب دنووی کمتر می شود. رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی ماینر گفت: عامل مهمی که برای به حد مطلوب رسیدن PH شکمبه باید در نظر گرفت، تغذیه جیره ای با تخمیرپذیری مناسب است. وی بیان کرد که هنوز با پیشرفت های تغذیه ای جیره هایی با تخمیرپذیری بسیار بالا و انرژی بالا مورد تغذیه گاوها قرار می گیرد. بنابراین ما باید روی دو موضوع در مدیریت خوراک دهی تمرکز کنیم تا PH شکمبه تنظیم شود: تراکم بهاربند و آخورهای خالی.
بهاربندهای با تراکم زیاد، غالباً منجر به تغذیه یکباره خوراک و کاهش زمان استراحت می شود. گاوهایی که در استراحت، می توانند به حداکثر میزان نشخوار خود برسند، اسیدوز شکمبه ای تحت حاد خیلی کمتری را نسبت به گاوهایی که مجبور به نشخوار کردن در حالت ایستاده هستند، تجربه می کنند. در ترکیب با تراکم زیاد، ارائه خوراک در یک آخور کاملاً خالی، مشکل اسیدوز را خیلی بدتر می کند. تأکید شده است که دسترسی به یک جیره تنظیم شده به طور صحیح و زمان کافی استراحت، فرمول داشتن PH یک شکمبه سالم است.
آمادگی دامداری برای مواجهه با حوادث اضطراری و غیرقابل پیش بینی
آمادگی برای مواقع اضطراری معمولاً چیزی نیست که افراد به آن فکر کنند مگر اینکه به آن نیاز پیدا کنند. آماده سازی دامداری و اعضای گروه برای اتفاقات ناگوار بالقوه، بهترین راه برای به حداقل رساندن عواقب است. یک بخش مهم برنامه ریزی برای حوادث غیرمترقبه، هم اندیشی با سرپرستان دامداری و تعیین وظایف مشخصه است. نقش ها و مسئولیت هایی که به طور شفاف تعریف و تحویل شده اند، کمک می کند از بی نظمی و آشفتگی جلوگیری شود. همچنین، اطمینان یابید که یک فهرست به روز از شماره تماس های اضطراری دارید که هر فردی در دامداری می تواند به آن دسترسی داشته باشد. یک منبع با ارزش در یک موقعیت اضطراری، نقشه ای با جزئیات از دامداری است. روی همه قسمت های اصلی برچسب بزنید و به یاد داشته باشید که اولین شخص کمک رسان که می رسد، ممکن است با گاوداری آشنایی نداشته باشد. مراجعه به آتش نشانی یا مرکز اضطراری منطقه را در نظر بگیرید و در مورد وسایل اطفای حریق اطلاعات بیشتری تأمین کنید و پیشنهاد بدهید که برای آموزش کارکنان به شما مراجعه کنند. تبادل نظرات با اعضای گروه در مورد اقداماتی که برای حیوانات در معرض خطر می توان انجام داد، مفید خواهد بود. وقتی همه این موارد را انجام دادید، به کارکنان در مورد بخش های مختلف برنامه آموزش دهید. در نهایت بر بازنگری مکرر برنامه جهت به روزرسانی در صورت نیاز تأکید شده است.
پرندگان مزاحم را از بهاربند دور نگه دارید
پرندگان در بهاربندها لانه می کنند و مشکلاتی از قبیل مزاحمت، کثیفی و انتقال بیماری و مصرف خوراک گران قیمت را باعث می شوند. پرندگان می توانند روزانه تا 50 درصد وزن بدنی خود خوراک مصرف کنند. یک گروه 10،000 تایی از سار به طور بالقوه می توانند روزانه 226.8 کیلوگرم خوراک مصرف کنند. این موضوع علاوه بر هزینه بر بودن، باعث می شود گاوها جیره ای دریافت کنند که به خوبی موازنه نشده است.
راهکارهای مختلف با تأثیرگذاری های متفاوت وجود دارند که می تواند مانع لانه گزینی آنها در بهاربند شود. صداهای بلند و جغدهای پلاستیکی به طور کلی حداقل تأثیر را دارند زیرا پرندگان سریع به آنها عادت می کنند. دور کردن فیزیکی پرندگان از بهاربند و مانع ورود آنها شدن برای مدت 7 تا 10 روز تا حدی می تواند مؤثر باشد، اما ممکن است برای گاوها نیز ایجاد مزاحمت کند.
گذاشتن تله در مکانی که پرندگان لانه درست می کنند مؤثرترین راهکار می باشد اگرچه می تواند پرهزینه ترین راهکار باشد. قبل از اینکه پرندگان لانه درست کنند در آن مکان تله قرار دهید.
ثبت رکوردهای دامپزشکی در دامداری به اجتناب از خطا کمک می کند
اگر درمان یک دام با دارو ضروری باشد، گاودار مسئول است محصولی را در اختیار مشتری قرار دهد که عاری از باقیمانده دارویی در گوشت و شیر باشد و باید بتواند این اطمینان را در مشتری ایجاد کند. برای انجام این کار و اجتناب از جریمه سازمان غذا و دارو بهترین کار ثبت رکوردهای درمانی به طور صحیح می باشد.
به طور معمول، وجود باقیمانده های دارویی در محصولات گاوهای شیری مربوط به عدم انجام اقدامات کنترلی کافی و عدم ثبت آنها می باشد که به مشکلات بهداشتی، سلامتی و مشکلات قانونی منجر می شود. هنگامی که دام ها درمان می شوند اطلاعات مربوط به نام دارو، مشخصات دام، تاریخ و چگونگی تجویز باید ثبت شود. همچنین نام شخص درمان کننده و مقدار مصرف آن باید ثبت شود. دوره منع مصرف دارویی و تاریخ پایان یافتن این دوره باید ثبت شود. کم آبی بدن ممکن است دوره منع مصرف دارویی را طولانی تر کند. بنابراین مانع از بروز کم آبی در دام های درمان شده شوید.
اگر امکان دارد، تجویز دامپزشک را نیز نگه دارید، ثبت داده ها و دستورالعمل ها به بقای شما در بازار و موفقیت شما کمک می کند.
بازده خوراک دام را همیشه مد نظر قرار دهید
اکنون، انتخاب ژنتیکی برای افزایش بازده خوراک، یک واقعیت قابل دسترس برای مزارع پرورش گاو شیری می باشد. گاوهای پربازده می توانند یک مقدار شیر ثابت را با مصرف خوراک کمتر تولید کنند، به این معنی که آنها دارای RFI (تفاوت میزان مصرف خوراک واقعی دام نسبت به خوراک مورد انتظار در یک دوره مشخص) کمتری هستند. از آنجایی که تقاضای انرژی گاوها در سرتاسر دوره شیردهی تغییر می کند، محققین دانشگاهی بررسی کردند که آیا RFI دام ها در اوایل شیردهی متفاوت از RFI در اواسط شیردهی می باشد یا نه! و آیا میزان RFI بر سلامت دام در اواسط شیردهی اثر می گذارد. در این آنالیز تعداد 399 رأس گاو هلشتاین مورد بررسی قرار گرفت. جیره کاملاً مخلوط (TMR) 2 بار در روز اندازه گیری می شد و به آنها خورانده می شد و پسمانده آخور 1 بار در روز وزن می شد.
گاوها بر اساس RFI از پایین ترین تا بالاترین به 4 گروه تقسیم شدند. آنها متوجه شدند که میزان تولید شیر پربازده ترین و کم بازده ترین گاوها متفاوت نبود، اما پربازده ترین گاوها در طی 15 هفته اول بعد از زایمان روزانه 3.5 کیلوگرم ماده خشک کمتری مصرف کردند. این گاوها در مصرف باقیمانده نیتروژنی (به دلیل اینکه پروتئین گران ترین ماده مغذی در جیره می باشد) نیز پربازده ترین بودند. هر دو رویکرد در اوایل و اواسط شیردهی مشاهده شد.
علاوه بر آن، RFI در اواسط شیردهی با شیوع بیماری در دام در 90 روز اول شیردهی یا بقاء آن تا 300 روز مرتبط نبود. گروه تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که انتخاب برای RFI بالاتر، بدون تأثیرگذاری بر تولید، سلامت را بهبود می دهد.