صنعت گاوداری 7 و تجربه های کاربردی مفید. برای آنکه بهترین گوساله را پرورش دهید. مکان راحت برای استراحت گاوها. فراهم کردن جایگاه زایش اجتماعی و جادار. از ژاکت گوساله ها حداکثر استفاده را ببرید. کشت شیر مشکلات بزرگ و کوچک را آشکار می کند. رسیدن به یک نمره بدنی مناسب و مؤثر برای تلیسه ها. در استفاده از علوفه حاوی رطوبت بالا احتیاط کنید.
برای آنکه بهترین گوساله را پرورش دهید
تولید گوساله های سالم مستلزم توجه به جزئیات در چندین زمینه است. 5 موضوع را در رابطه با برنامه پرورش گوساله در دستور کار خود قرار دهید.
خوراندن آغوز با کیفیت بالا بلافاصله بعد از تولد. خوراندن 3.7 لیتر آغوز در 4 تا 6 ساعت بعد از تولد و خوراندن 1.8 لیتر در طی 6 تا 8 ساعت بعد از خوراندن اولین آغوز توصیه شده است. توانایی گوساله برای جذب آنتی بادی های آغوز بعد از تولد به شدت کاهش می یابد.
کالری های جذب شده از شیر و مصرف آغوز. در 3 روزگی به گوساله ها غلات و استارتر مایع با دسترسی آزاد بخورانید.
تمیز نگه داشتن جایگاه زایش و محیط گوساله باعث می شود آنها کمتر در معرض عوامل بیماری زا قرار بگیرند. رویه های تمیز کردن تجهیزات شیرخوران باید همانند رویه های تمیز کردن تجهیزات شیردوشی باشد (آب داغ، صابون و شستشو با محلول اسیدی).
اطمینان حاصل کردن از تمیز شدن دستگاه های شیرخوران خودکار. از گوساله های بیمار مراقبت کنید و جایگاه گوساله را به مدت 10 تا 14 روز برای شکستن چرخه بیماری خالی نگه دارید.
حفظ یکنواختی و راحتی در جایگاه گوساله ها. برنامه های خوراک دهی و جا به جایی گوساله ها را به صورت ثابت حفظ کنید. در برنامه غذایی وزن کردن جایگزین شیر و آب، برای اطمینان از یکنواخت بودن ترکیبات در وعده های خورانده شده مهم می باشد. گوساله ها 80 درصد زمان هفته اول تولد خود را به دراز کشیدن اختصاص می دهند. بنابراین از خشک بودن و بدون کوران بودن مکان استراحت گوساله ها اطمینان حاصل کنید.
مکان راحت برای استراحت گاوها
فراهم کردن فضای استراحت راحت و مطلوب برای دراز کشیدن گاوها یکی از مهم ترین موارد است که در یک بهاربند خوب طراحی شده فراهم می شود، به این معنی که اندازه استال مناسب است، استال کافی موجود می باشد و بستر ریزی به خوبی انجام شده است.
در رابطه با سلامت گله توصیه هایی در مورد اندازه مناسب استال ارائه شده است. با توجه به نظر متخصصین دامپروری، هدف طراحی استال هایی با عرض 127 تا 132 سانتیمتر و ارتفاع 127 سانتیمتری گردنگیر از سطح زمین و فاصله 177 سانتیمتری از جداول می باشد. در طراحی های سر به سر استال، طول استال ها باید 2.6 متر باشد و برای استال های بیرون بهاربند 3 متر باشد. برای بررسی مفید و کاربردی بودن استال ها، چگونگی استفاده گاوها از آنها را در نظر بگیرید. آیا تعداد زیادی از گاوها با دو پا در استال می ایستند؟ شما نباید صدای برخاستن گاو را بشنوید، شنیدن صدای برخاستن به این معنی است که گاو به بدنه استال برخورد می کند.
گزینه های زیادی برای بستر وجود دارند. توصیه می شود که قبل از انتخاب بستر تحقیق کنید، به جای اینکه همیشه از یک نوع بستر استفاده کنید. علاوه بر آن متخصصان دامپروری یادآوری می کنند که از افزایش تراکم دام در جایگاه گاوهای انتظار زایش، دوره انتقال و جایگاه های زایش مخلوط (وجود گاوهایی با شکم زایش متفاوت با هم) اجتناب کنید.
فراهم کردن جایگاه زایش اجتماعی و جادار
جایگاه زایش بر سلامت، آسایش و گوساله متولد شده تأثیرگذار می باشد. فراهم کردن محیطی راحت و ایمن در بالاترین اولویت قرار دارد تا از وارد شدن آرام و بی خطر گوساله به گله اطمینان حاصل شود. در مورد شیوه های مدیریت جایگاه زایش باید بر احساس های فردی و اجتماعی گاوها تمرکز کنید. گاوها حیوانات اجتماعی هستند، در نتیجه به طور ذاتی تمایل دارند در اجتماع باشند، اما در زمان زایش گاوها تمایل دارند تنها باشند.
مکانی بسازید که هر دو نیاز گاو را برطرف کند. یک جایگاه انتظار زایش مهیا کنید که بخشی از آن مجهز به فری استال و بخش دیگر حاوی بستر فشرده است. گاوها زمانی که می خواهند در اجتماع باشند، می توانند به فری استال بروند و در زمان نزدیک به زایمان به سمت بستر فشرده حرکت کنند.
این سیستم موفقیت آمیز است و در آنجا گردن گیرهایی قرار دهید که در صورتیکه گاوها به کمک نیاز داشته باشند بتوانند از آنها استفاده کنند. علاوه بر آن دام های جدید را هفته ای یک بار به جایگاه زایش منتقل کنید (در مقابل با جابه جایی و ورود هر روز). هرگاه گاو وارد گروه جدید می شود، مرتبه اجتماعی آن تغییر می کند و با جا به جایی کمتر گاوها، احتمال ایجاد تعاملات منفی بین گاوها را به حداقل می رسانید.
مکان باز گروهی به کاهش نرخ مرده زایی کمک کرده است و نرخ مرده زایی گوساله ها را به کمتر از 5 درصد کاهش داده است.
از ژاکت گوساله ها حداکثر استفاده را ببرید
استفاده از ژاکت گوساله ها مانع رسیدن سرما به بدن گوساله ها می شود و آنها را گرم نگه می دارد. گوساله های جوان زیر یک سال از ژاکت برای رسیدن به نقطه دمایی خنثی (دامنه دمایی مطلوب) بهره می برند. هوای محیط، جایگاه و نشخوار بر نقطه دمایی خنثی تأثیرگذار است.
به گاودارها توصیه می شود که به محض یخ زدن زمین از ژاکت برای پوشش گوساله ها استفاده کنند. اهمیت بررسی تغییرات دمایی مهم است زیرا ممکن است گوساله ها هنگامی که خیلی زود ژاکت می پوشند یا دما تغییر می کند گرمشان شود.
اگر گوساله ها در طی روز در زیر ژاکت عرق کنند، عرق در طی شب خنک می شود و ممکن است گوساله احساس سرما کند. با بررسی دقیق باید از بروز مشکلاتی از قبیل محکم بسته شدن بندهای ژاکت که می تواند باعث زخم شدن بدن گوساله شود جلوگیری کرد. هنگامی که گوساله به مصرف ثابتی از استارتر می رسد، استفاده از ژاکت لازم نیست زیرا شکمبه فعال و در حال رشد، گرمای بیشتری تولید می کند. توصیه می شود هنگامی که گوساله ها هنوز شیر می خورند استفاده از ژاکت را حذف کنید تا از وارد شدن تنش، علاوه بر تنش از شیرگیری جلوگیری کنید.
کشت شیر مشکلات بزرگ و کوچک را آشکار می کند
پی بردن به ریشه مشکلات، به گاودارها در مراقبت بهتر از دام ها، زمین و تجارت خود کمک می کند. هنگامی که مشکلی در کیفیت شیر ایجاد می شود، بهترین راه برای کشف مشکل، انجام کشت باکتری شناسی شیر می باشد.
انجام کشت باکتری شناسی هم در سطح گاو و هم در سطح گله سودمند است. برخی از گاودارها ممکن است نمونه های شیر را برای شناسایی علت ورم پستان بالینی و تحت بالینی کشت دهند. کشت نمونه شیر همچنین برای تشخیص اینکه آیا ورم پستان درمان شده است یا نه و برای ارتقاء برنامه مدیریت گاوهای خشک استفاده می شود.
عنوان شده است که هر گله پروفایل باکتریایی منحصر به فرد خود را دارد. با شناخت پروفایل باکتریایی گله می توان برنامه های کنترلی مؤثری را ارئه داد.
در مقیاس بزرگتر، می توان از آنالیز مخزن شیر به عنوان آزمایش نظارتی برای شناسایی مشکلات درون گله با فرآیند شیردوشی استفاده کرد. با این وجود ممکن است مشکلاتی در رابطه با سلامت پستان وجود نداشته باشد. همچنین عنوان شده است که در برخی موارد، افزایش شمار انکوباسیون اولیه (PI) ممکن است با عفونت های واقعی پستان مرتبط باشد، اما به ندرت اتفاق می افتد. ما معمولاً منابع آب کثیف وارد شده به خطوط شیر، عدم تمیزی مناسب تجهیزات و فرآیند شیردوشی ضعیف را بررس نمی کنیم. به خاطر بسپرید که شناسایی نوع باکتری که مشکل عفونت پایدار را ایجاد کرده است به پیدا کردن منبع نگرانی و مشکل کمک می کند.
رسیدن به یک نمره بدنی مناسب و مؤثر برای تلیسه ها
تلقیح کردن تلیسه ها در زمان مناسب، موضوع بسیار حساسی است، اما اطمینان از مناسب بودن وضعیت بدنی برای مؤثر بودن تولیدمثل و سلامت دام نیز به همان اندازه مهم است. بنابر توصیه ها، نمره وضعیت بدنی ایده آل در زمان تلقیح تلیسه ها 2.75 تا 3 می باشد.
نمره وضعیت بدنی پایین و بالا هر دو می توانند اثرات منفی داشته باشند. تلیسه های لاغر دیرتر به بلوغ می رسند (در جدول مشاهده کنید). در نتیجه قبل از تلقیح، چرخه فحلی کمتری دارند. عنوان می شود که دفعات بروز چرخه فحلی قبل از اولین تلقیح بر گیرایی اولین تلقیح مؤثر است.
تلیسه هایی با نمره وضعیت بدنی پایین دارای چرخه فحلی غیرطبیعی هستند که تلقیح مناسب را مشکل می سازد. تلیسه ها همچنان می توانند افزایش وزن داشته باشند. تعدیل وزن تلیسه های با نمره وضعیت بدنی بالا سخت تر می باشد. وزن بدنی بیشتر به شروع زود هنگام بلوغ منجر می شود که با توجه به نتایج یک تحقیق این افزایش وزن باعث بهبود بازده تولیدمثلی نمی شود. در یک آزمایش، تلیسه هایی که غلات بیش از اندازه دریافت می کنند (4.5 کیلوگرم در روز) نسبت به تلیسه هایی که جیره ای حاوی میزان استاندارد غلات دریافت کرده بودند، 1.3 ماه زودتر آبستن می شوند، اما به 0.9 دفعات تلقیح بیشتری به ازای هر گیرایی نیاز دارند.
تلیسه های چاق یا لاغر بیشتر به بیماری های دوره انتقال مبتلا می شوند. بناراین باید روی نمره وضعیت بدنی مناسب در اولین تلقیح تمرکز کرد. نمره دهی به وضعیت بدنی تلیسه ها می تواند مشکل باشد. عنوان شده که می توان از ارتفاع هیپ یا جدوگاه با وزن استفاده کرد.
در استفاده از علوفه حاوی رطوبت بالا احتیاط کنید
شرایط آب و هوایی غیرقابل پیش بینی، امور مربوط به مزرعه را با مشکل مواجه می سازد و باعث برداشت یا بسته بندی علوفه در شرایط نامطلوب می شود. علوفه پرس شده بدون نگه دارنده که دارای رطوبت 20 درصد یا بیشتر است، می تواند خطر آتش سوزی داشته باشد. در پرس های بزرگ، درصد رطوبت برای جلوگیری از خطر احتراق باید حتی کمتر هم باشد.
در علوفه میکروارگانیسم هایی وجود دارد که در شرایط مرطوب تکثیر می یابند. این میکروارگانیسم ها گرما ایجاد می کنند و باعث احتراق می شوند. توصیه می شود، هنگامی که مجبور هستید در شرایط مرطوب علوفه را بسته بندی کنید، در هفته های آتی دائماً آنها را تحت نظر داشته باشید. شما می توانید دوربین های مادون قرمز تجاری را از مراکز آتش نشانی اجاره کنید.
با استفاده از پروب های دما و رطوبت می توان پرس علوفه را به مدت 10 تا 15 دقیقه بررسی کرد. اگر هیچکدام از آنها قابل انجام نباشد، می توان یک لوله آهنی 7.5 سانتیمتری را وارد پرس علوفه کرد و به مدت 20 دقیقه در داخل آن نگه داشته و سپس در آورید. اگر نتوانستید آهن را با دستان خود نگه دارید، علوفه بسیار گرم شده است.
دمای 65.5 درجه سانتیگراد نقطه آغاز خطر می باشد. چنانچه دما از 65.5 درجه سانتیگراد بالاتر رود خطر احتراق افزایش می یابد. اگردمای پرس علوفه بالا می باشد آن را مرتب کنید و به آتش نشانی احتمال بروز آتش در گاوداری را اطلاع دهید.