تولید بالا احتمال دوقلوزایی را افزایش می دهد. مثلث ورم پستان دارای سه ضلع گاو، شیردوش و ماشین شیردوشی است. گاوها را بیشتر از 5 ساعت به خوراک خوردن ترغیب نکنید. علائم کم آبی در گوساله ها را بشناسید. توجه به گاوهای خشک در تابستان. آیا ورم پستان خودبخود درمان می شود؟ زمان استراحت دام ها. خوراندن انرژی به گوساله ها در هوای سرد. معیارهایی برای ارزیابی عملکرد ضعیف گاوها در دوره انتقال.
صنعت گاوداری و تجربه های مفید. تولید بالا احتمال دوقلوزایی را افزایش می دهد
چه عاملی احتمال دوقلوزایی را افزایش می دهد، محققین دانشگاه این سئوال را مورد بررسی قرار دادند زیرا دوقلوزایی در هر سال بخش زیادی از هزینه ها را به خود اختصاص می دهد. به دلیل کاهش تولید و باروری و همچنین شیوع بالای بیماری های متابولیسمی، حذف، کاهش آبستنی و مرده زایی، این گروه تحقیقاتی 2.9 میلیون رکورد زایش و تولید گاوهای شیری در 28 ایالت آمریکا را مورد مطالعه قرار دادند. آنها متوجه شدند که احتمال دوقلوزایی گاوهای پرتولیدتر، صرف نظر از نژاد و سنف در شکم بعدی بالاتر می باشد. عمدتاً دلیل آن این است که گاوهای پرتولید دارای سطح پایین تری از گردش پروژسترون در خون می باشند که به تخمک گذاری چندگانه منجر می شود. گاوهای شکم سوم و بالاتر یا گاوهایی که بین ماههای فروردین تا مهر زایمان می کنند بیشتر مستعد دوقلوزایی هستند. در ضمن در این مطالعه، احتمال دوقلوزایی گاو های هلشتاین نسبت به جرسی بیشتر بود.
گاوهایی که دوقلوزایی داشتند احتمال طولانی بودن فاصله زایش و همچنین دوقلوزایی مجدد در زایش بعدی در آنها بیشتر بود. دوقلوزایی به کاهش تولید شیر در دوره شیردهی بعدی منجر می شود. گاوهای شکم سوم یا بالاتر که تولید شیر آنها بالاتر است، مستثنی هستند.
صنعت گاوداری و تجربه های مفید. سرنخ های سلامت پستان را در استال می توان یافت
در مثلث “ورم پستان” گاو، شیردوش و ماشین شیردوشی سه ضلع مثلث هستند. دامپزشکان و مشاوران کیفیت شیر، به گاو و محیط اطراف آن به عنوان مهم ترین عامل های کاهش عفونت ورم پستان اشاره می کنند و توجه کردن به گاو برای ارزیابی موارد بالقوه ورم پستان را ضروری می دانند. استال ها را همواره تحت توجه داشته باشید. استفاده صحیح از میله گردن در فری استال از جلو رفتن دام به هنگام دراز کشیدن جلوگیری می کند و باعث می شود فضولات به داخل راهرو به جای بستر ریخته شود. استال ها از نظر خشک ماندن و راحت بودن گاو باید به طور مرتب ارزیابی شوند. تمیز کردن استال به عنوان اولین اقدام توصیه شده است، همچنین برای تمیز کردن تشک پلاستیکی، می توان از جارو و برای تمیز کردن سازه استال از ابزارهای مکانیکی استفاده کرد. اگر شیوع ورم پستان محیطی در گاوداری شما بالا است، توصیه می شود که از بستر استال نمونه برداری شده و کشت انجام شود. این کار باعث می شود که بار میکروبی بستر و انچه که گاو هنگام دراز کشیدن با آن مواجه می شود، مشخص می شود.
صنعت گاوداری و تجربه های مفید. علائم کم آبی در گوساله ها را بشناسید
تشخیص و جلوگیری سریع از کم آبی در گوساله ها می تواند کلید زنده ماندن در ماه های گرم تابستان باشد. شما باید دائم دنبال علائم و نشانه های کم آبی در گوساله ها باشید. اگر یک گوساله نیاز به حمایت جهت برخاستن یا نوشیدن دارد، علائم کم آبی را به شما نشان داده است و باید به دقت تحت نظر قرار گیرد. مطابق نظر متخصص گاوهای شیری، تعیین درجه کم آبی، حیاتی است. گوساله مبتلا به اسهال ولی بدون علائم بالینی دیگر معمولاً بین 5 تا 6 درصد بی آب شده است و در گوساله های با افسردگی متوسط، چشم های گود رفته و مک زدن پیوسته، 6 تا 8 درصد است. اگر گوساله ای نایستد یا اندام های حرکتی و گوش های سرد داشته باشد، 10 تا 14 درصد کم آبی دارد. باید بدانید که مرگ گوساله در سطح 14 درصد روی می دهد. بعد از تجزیه و تحلیل چند ترکیب شیر و الکترولیت، مشخص شد که گوساله ها بیشتر از تغذیه شیر کامل و بعد از آن الکترولیت ها به طور روزانه بهره می برند. توصیه می شود وزن گوساله در درصد کم آبی ضرب شود و سپس بر دو تقسیم شود تا حجم مایع مورد نیاز محاسبه گردد. با این حال اگر دما بالاتر از 32.2 درجه سانتیگراد است، مقدار به دست امده باید 1.5 برابر و اگر دما بیش از 37.7 درجه سانتیگراد است، دو برابر شود.
صنعت گاوداری و تجربه های مفید. توجه به گاوهای خشک در تابستان
به دلیل محدودیت های ایجاد شده توسط COVID19 در تولید شیر، برخی از گاودارها به منظور کاهش تولید شیر گله تصمیم می گیرند گاوها را زودتر از موعد خشک کنند که می تواند به تعداد گاوهای خشک بیشتر در تابستان منجر شود. به خاطر داشته باشید که مراقبت از گاوهای خشک تأثیر چشمگیری بر دوره شیردهی بعدی، رشد گوساله و توانایی شیردهی آنها در آینده خواهد داشت.
به طور ایده آل، این گاوها در بهاربند به وسیله فن ها باید خنک شوند، البته سایه درختان نیز می تواند مؤثر باشد. گاوهایی که به مدت طولانی تری خشک هستند باید جدا از گاوهایی که دوره خشکی آنها طبیعی است نگه داشته شوند و جیره نگهداری دریافت کنند. همچنین لازم است که جیره آنها حاوی مقادیر مناسبی از مواد معدنی و ویتامینه ها باشد. علاوه بر آن، از نقطه نظر ابتلا به عفونت پستانی نیز باید زیر نظر باشند. گاوها در بازه زمانی 2 هفته بعد از خشک شدن و 2 هفته قبل از زایش بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های پستانی می باشند. اگر تعداد گاوهای خشک که در مرتع یا گردشگاه های محصور قرار دارند بیش از اندازه باشد، مراقب مکان های گل آلود و تجمع دام ها در سایه باشید. در برخی مواقع، شمار باکتری های محیطی در تابستان بیشتر از دیگر فصل های سال است. در نهایت، در صورتی که از واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلای گوساله به بیماری و یا درمان موارد شدید استفاده می کنید، واکسیناسیون پشتیبان را مد نظر قرار دهید.
صنعت گاو شیری و تجربه های مفید. آیا ورم پستان خودبخود درمان می شود؟
شمار سلول بدنی بالا (SCC) برخی از گاوها به حداکثر می رسد و سپس کاهش می یابد که تحت عنوان درمان خود به خود شناخته شده است. این درمان خود به خود در بیش از 40 درصد موارد در گله رخ می دهد. گاوهایی که خود به خود درمان نمی شوند گاوهایی هستند که به عفونت مزمن مبتلا شده اند. میزان ابتلا به عفونت های مزمن داخل پستانی در سطح گله باید کمتر از 10 درصد باشد.
برخی از موارد مربوط به گاو، احتمال درمان خود به خودی ورم پستان در گاو را کاهش می دهد. عواملی در این باره وجود دارند که عبارتند از:
- تعداد دوره های شیردهی. احتمال درمان گاوهای مسن تر نسبت به گاوهای جوان تر کمتر است.
- عفونت های مزمن و با SCC بالا، احتمال درمان خود به خودی در گاوهای مبتلا به عفونت مزمن و حاوی SCC بالا کمتر است.
- تعداد کارتیه های مبتلا. درمان گاوهایی با دو کارتیه مبتلا یا بیشتر نسبت به گاوهایی با یک کارتیه مبتلا سخت تر می باشد. همچنین تحقیقات نشان داده اند که درمان کارتیه های عقبی سخت تر از کارتیه های جلویی است.
افزایش شمار بالای میکروبی در غدد پستانی نیز جزو مواردی هستند که سخت تر درمان می شوند.
صنعت گاوداری و تجربه های مفید. زمان استراحت دام ها
به منظور حفظ سلامت، تولید و آسایش دام ها به زمان کافی برای استراحت نیاز است. گاوها به طور میانگین روزانه 12.5 ساعت زمان برای دراز کشیدن نیاز دارند. به واسطه کاهش رقابت برای استراحت، کاهش زمان سپری کردن در خارج از بهاربند، بزرگ کردن اندازه استال و بهبود نوع و کیفیت بستر می توان زمان استراحت را افزایش داد.
کاهش زمان دراز کشیدن علاوه بر ایجاد دیگر مشکلات، به کاهش تولید شیر و به خطر انداختن سلامت سم نیز منجر می شود. هر یک ساعت کاهش زمان استراحت باعث می شود تولید شیر هر گاو تقریباً 1 کیلوگرم کاهش یابد. هنگام ارزیابی فرصت زمانی برای استراحت گاوها در بهاربندهای شلوغ، میانگین زمان استراحت گله و همچنین دامنه زمان استراحت هر گاو را مد نظر قرار دهید. این دامنه زمانی به شما نشان می دهد که بالا بودن تراکم بهاربند چگونه بر دام های مغلوب تأثیر بد خواهد داشت.
صنعت گاوداری و تجربه های مفید. خوراندن انرژی به گوساله ها در هوای سرد
گوساله ها در هوای زیر 10 درجه سانتیگراد برای حفظ دمای بدن خود انرژی بیشتری مصرف می کنند. طبق یک قانون سر انگشتی نیاز انرژی گوساله ها برای نگهداری، به ازاء هر یک درجه کاهش به زیر نقطه خنثی دمایی، 1 درصد افزایش می یابد و اگر گوساله انرژی کافی مصرف نکند، چربی بدنی آن برای حفظ دمای بدن مصرف می شود. برای رفع نیازهای انرژی گوساله ها در زمستان و خوراندن مواد مغذی بیشتر چندین ایده ارائه شده است:
تغییر رویکرد از 2 بار خوراک دهی به 3 بار خوراک دهی در روز، خوراندن 0.47 تا 0.94 لیتر شیر بیشتر در صورت ارائه 2 بار خوراک در روز، مخلوط کردن 25 تا 50 درصد پودر بیشتر به همان مقدار آب، استفاده از جایگزین شیر با حداقل 20 درصد چربی، استفاده از مکمل چربی یا خوراندن شیر پاستوریزه شده، دمای شیر باید بین 38.3 و 40.5 درجه سانتیگراد باشد.
گوساله با مصرف مقدار محدود استارتر گرمای کمی از تخمیر شکمبه به دست می آورد. بنابراین توصیه می شود برای عادت دادن گوساله ها به مصرف استارتر، از 3 روزگی به آنها مقدار کمی استارتر بخورانید. انتقال سریع بعد از تولد به محیط گرم و بستر عمیق حاوی کاه برای گوساله هایی که در هوای سرد به دنیا می آیند سودمند می باشد و علاوه بر آن، برای گوساله های کمتر از 3 هفته باید از ژاکت استفاده شود.
صنعت گاوداری و تجربه های مفید. معیارهایی برای ارزیابی عملکرد ضعیف گاوها در دوره انتقال
بسیاری از اندازه گیری ها طی دوره انتقال گاو به دامداران کمک می کند تا مراقبت از گاوها را در این هفته های بحرانی بهبود دهند. گاوهای در معرض خطر بالا در 40 روز اول شیردهی، کمتر از 36.2 لیتر شیر با چربی بیش از 4.6 درصد یا کمتر از 3.4 درصد تولید می کنند. به علاوه، وقتی آزمایش روز دوم با اولین روز مقایسه می شود، نسبت آن برای گاوهای در معرض خطر بالا، یا کمتر از 1.1 یا بیش از 1.15 درصد است. در صورتی که گاوهای در معرض خطر پایین، بیش از 40.7 لیتر با درصد چربی بین 3.8 و 4.2 درصد تولید می کنند.
اگر نقصی در مدیریت دوره انتقال به عنوان عامل کاهش تولید شیر شناخته شود، تغییر در نمره وضعیت بدنی، فضای آخور و کافی بودن جیره باید مورد ارزیابی قرار گیرد. یادآوری می شود که گاوها باید مقداری تغییر در نمره بدنی بین زمان خشک شدن و زایش نشان دهند ولی افت شدید در این شاخص، نشان دهنده کاهش مصرف ماده خشک و انرژی پایین در جیره دوره انتقال است. از سوی دیگر، چاق بودن طی دوره خشکی منجر به کتوز بعد از زایش می شود. فضای آخور مورد نیاز برای گاوهای انتظار زایش بیش از 75 سانتیمتر به ازای هر رأس توصیه می شود.
برای ارزیابی کافی بودن جیره، خوراک تغذیه شده را در برابر خوراک فرموله شده بررسی کنید. نظارت بر حجم شیر و ترکیبات آن به طور ماهیانه، مشکل دوره انتقال را مشخص می کند. تشخیص سریع و به موقع این مشکلات، منجر به راه حل های سریع برای اکنون و برنامه های موفق بیشتر برای آینده خواهد شد.