دامپزشکی گاو 5. سئوال: 3 رأس از گاوهای پرتولید ما در اوج تولید شیر دچار درد و نفخ شکم شدند و مردند. آیا … سئوال: در گله های معمولی، چند درصد از ابتلا به ورم پستان طبیعی است و چند درصد ایجاد نگرانی می کند؟ سئوال: درصد بالایی از گاوهای گله ما آغوز بسیار کمی تولید می کنند. آیا …. سئوال: چه میزان شمار سلول بدنی برای رسیدن به کیفیت خوب شیر توصیه می شود؟
3 رأس از گاوهای پرتولید ما در اوج تولید شیر دچار درد و نفخ شکم شدند و مردند. دامپزشک گله، گاو سوم را کالبدشکافی کرد و…..
3 رأس از گاوهای پرتولید ما در اوج تولید شیر دچار درد و نفخ شکم شدند و مردند. دامپزشک گله، گاو سوم را کالبدشکافی کرد و متوجه لکه های خون در روده گاو شد. دامپزشک فکر می کرد که همه آنها به سندرم خونریزی روده مبتلا شده اند زیرا دو گاو دیگر هم علائم مشابه را داشتند. آیا در این مورد می توانید به ما توضیح بدهید؟
متأسفانه خونریزی روده گاوها غیرعادی نیست. بسیاری از گاودارها با این مشکل مواجه می شوند، گهگاه شیوع این بیماری را برای یک دوره نسبتاً کوتاه تجربه می کنند و به نظر می رسد که این بیماری قبل از اینکه مجدداً به طرز تصادفی شیوع یابد برای ماهها از بین می رود.
برخلاف ماهیت متغیر این بیماری، برخی از ویژگیهای معمول این بیماری شناخته شده است. این بیماری غالباً در گاوهای شکم سوم تا چهارم، پرتولید و بالغ رخ می دهد. این گاوها در یک دوشش خوب به نظر می رسند اما شدیداً از خوراک می افتند و سمت راست و چپ شکم آنها باد می کند و دردناک می شود. فضولات آنها در 12 تا 18 ساعت بعد، سیاه و حاوی لخته خون است. این بیماری در گاوهای نر، گاوهای گوشتی و تلیسه های تلقیح نشده نیز رخ می دهد.
همانطور که از نام بیماری مشخص است، این بیماری با خونریزی در روده به خصوص در بخش میانی آن (ژئوژنوم) همراه است. از زمان بروز علائم تا مرگ 24 ساعت طول می کشد، اما برخی از دامها دیرتر از پا می افتند. در این بیماری لخته خون مسیر عبور مواد هضم شده را مسدود می کند. شکم آنها بزرگتر می شود، بر روی زمین دراز می کشند و به مرگ نزدیک می شوند. برخی از گاودارها بر اثر تجربه، علائم اولیه، به خصوص ویژگیهای ظاهری مدفوع، بیماری را سریع تشخیص می دهند و با درمان تهاجمی ملین ها، آنتی بیوتیک ها و دیگر مراقبت ها درصد کمی از گاوها را می توانند درمان کنند.
تحقیقات نشان می دهند که با استفاده از درمان دارویی و جراحی برای خارج کردن لخته های خونی که مسیر روده را مسدود کرده اند می توان بالاترین شانس زنده ماندن دام را داشت. ترکیب درمان دارویی و جراحی، احتمال زنده ماندن را تا 60 درصد افزایش می دهد اما هر دامپزشکی نمی تواند عمل جراحی روده کوچک را در گاوداری انجام دهد. اکثر تحقیقات انجام شده در شناسایی علت بروز این بیماری قدیمی است و متأسفانه در زمینه پیشگیری نیز تحقیقات اندکی صورت گرفته است. هنگام علت یابی، توجه اکثر افراد بر نقش بیوتایپ های خاص Clostridium Perfringens نوع A و یا کپک Aspergillus Fumigatus متمرکز است. اقدامات پیشگیرانه در اغلب موارد بر استفاده از واکسن Clostridium Perfringens و بازدارنده های کپک یا بایندرهای جیره تکیه دارد.
نتایج مطالعات و تجارب گذشته بر رفع مشکل، باعث شده است که ما بیشتر توجه خود را به سمت مدیریت تغذیه و یکنواختی خوراک از لحاظ اندازه ذرات، جلوگیری از فاسد شدن خوراک و دسترسی به فضای آخور معطوف کنیم. فرضیه ای که در رابطه با Clostridium Perfringens وجود دارد این است که ارائه ناگهانی کربوهیدرات های با هضم سریع و پروتئین زیاد در روده (با خوراک و رفتار خوراک خوری مرتبط است) رشد این ارگانیسم ها را راحت تر می سازد. این ارگانیسم ها به خونریزی و در نتیجه ایجاد این وضعیت منجر می شوند.
مشورت با دامپزشک در رابطه با واکسیناسیون و استفاده از بازدارنده های رشد کپک، موفقیت شما را تضمین می کند. همچنین نه تنها در رابطه با جیره بلکه در رابطه با رویه های ارائه خوراک به گروه گاوهای پرتولید مشورت کنید. در حال حاضر این بهترین برنامه می باشد.
در گله های معمولی، چند درصد از ابتلا به ورم پستان طبیعی است و …..
در گله های معمولی، چند درصد از ابتلا به ورم پستان طبیعی است و چند درصد ایجاد نگرانی می کند؟ و چه تعدادی از گاوهای مبتلا به ورم پستان باید حذف شوند؟
در اکثر گاوداری ها تلاش می کنیم درصد ابتلا به ورم پستان را به زیر 5 درصد برسانیم و هنگامی که درصد ابتلا به بالای 10 درصد برسد و تا 20 درصد افزایش یابد، نگران می شویم. گاوهایی که به خاطر ورم پستان و مشکلات مرتبط با سلامت پستان فروخته می شوند باید 5 درصد از کل گاوهای حذفی را تشکیل دهند.
درصد بالایی از گاوهای گله ما آغوز بسیار کمی تولید می کنند. این مشکل از تابستان گذشته شروع شد و ….
درصد بالایی از گاوهای گله ما آغوز بسیار کمی تولید می کنند. این مشکل از تابستان گذشته شروع شد و بعد از همکاری با دامپزشک و متخصص تغذیه برای رفع مشکل خوراک و سلامت گله، تعداد آبشخور بیشتری به جایگاه گاوهای خشک و انتظار زایش اضافه کردیم و مشکل آب ما حل شد بطوریکه وقتی که هوا سرد شد ما استفاده از یکی از مخزن های آب دوره زایش را قطع کردیم. اما مشکل با وجود کم بودن تعداد گاوها و فراوان بودن آب همچنان ادامه داشت. آیا مورد دیگری وجود دارد که باید بررسی شود؟
این سئوالی است که معمولاً پرسیده می شود. متأسفانه داده های زیادی وجود ندارند که به ما کمک کنند دقیقاً متوجه شویم که چرا برخی گاوداری ها تولید کم آغوز را تجربه می کنند. شما با کمک گرفتن از دامپزشک و متخصص تغذیه در مسیر درست حرکت کرده اید.
خوراک موازنه شده این اطمینان را ایجاد می کند که گاوها مقدار مناسبی از پروتئین و انرژی مورد نیاز برای رشد گوساله و تولید آغوز سرشار از آنتی بادی دریافت می کنند. نتایج تحقیقات نشان داده اند که جیره هایی با انرژی بیش از حد نیاز، میزان آنتی بادی های آغوز را کاهش می دهد. اگرچه الزاماً به کاهش تولید آغوز منجر نمی شوند، اما اهمیت دارد بدانید که آیا گاوهای شما حجم کمی از آغوز باکیفیت بالا تولید می کنند (عدد بریکس بیش از 22 درصد) یا حجم کم آغوز که دارای میزان کمی از آنتی بادی نیز می باشد (بریکس کمتر از 22 درصد).
اگر جیره های ابتدای خشکی و انتظار زایش متفاوتی به دام ها می خورانید، اطمینان حاصل کنید که گاوهای شما (به خصوص گاوهای انتظار زایش) حداقل دارای 76.2 سانتیمتر فضای آخور، 7.62 سانتیمتر فضای خطی آبشخور می باشند و حداقل به مدت 3 هفته به جیره انتظار زایش دسترسی دارند. اگر جیره DCAD به دامها می خورانید PH ادرار را به طور مداوم بررسی کنید تا مطمئن شوید که ادرار گاوها بیش از حد اسیدی نشود. زیرا می تواند به کاهش مصرف ماده خشک (DMI) منجر شود.
با توجه به واکنش مثبتی که دام ها نسبت به افزایش دسترسی به آب در تابستان از خود نشان دادند، بالا بودن تراکم جایگاه و تنش گرمایی (حداقل در ابتدا) می تواند عامل کاهش تولید آغوز باشد.
در مطالعه ای که روی یک گله گاو نژاد جرسی انجام شد، تأثیر طول روز (روشن بودن هوا) بر تولید آغوز اثبات شد. در این تحقیق، تولید آغوز در اوایل تابستان که ساعات طول روز بیشتر بود در بیشترین میزان بود و در اوایل زمستان که ساعات طول روز کم بود در کمترین میزان بود. جالب است بدانید در مقایسه با تلیسه های شکم اول، تأثیر طول روز بر گاوهای مسن تر بسیار بیشتر بود.
دلیل کاهش دوم تولید شیر در گله شما می تواند کاهش طول روز باشد. شاید تعداد گاوهای مسن تر زایمان کرده شما در گله در طی این دوره باعث شده که این مشکل نسبت به سال قبل محسوس تر به نظر برسد. در تحقیقی مشابه ذکر شد که مؤلفه های ژنتیکی نیز می تواند عامل کاهش تولید آغوز باشند که باید مورد بررسی قرار گیرند.
چه میزان شمار سلول بدنی برای رسیدن به کیفیت خوب شیر توصیه می شود؟
هدف ما رسیدن به شمار سلول بدنی 200،000 سلول در هر میلی لیتر (mL) یا نمره خطی 4 می باشد. گفته شده است که در بسیاری از گله ها شمار مخزن شیر کمتر از 100،000 سلول در هر میلی لیتر در طول سال حفظ می شود.