تولید شیر بالا در گاوداری ها متأثر از لحاظ نمودن 3 مسئولیت محیطی، مسئولیت اجتماعی و مسئولیت اقتصادی تحقق می یابد و بهینه کردن و دستیابی به تولید شیر بالا با همپوشانی این 3 مسئولیت و در نقطه اشتراک آنها حاصل می شود.
مسئولیت اجتماعی، مراقبت خوب از گاوهایمان می باشد.
مسئولیت محیطی به معنی استفاده کمتر از منابع برای تولید هر واحد شیر می باشد.
مسئولیت اقتصادی به این معنی است که ما باید پول در بیاوریم در غیر این صورت نمی توانیم در این تجارت دوام بیاوریم.
برای حمایت از تولید شیر بالا در گاوداری، تغذیه، ژنتیک و آسایش گاو مهمترین عواملی هستند که اگر آنها را مدنظر قرار دهیم و به درستی مدیریت کنیم تولید شیر بالا می رود. سئوالی که عموماً مطرح می شود این است که مهمترین عامل برای تولید شیر بالا چیست؟ در جواب باید گفت که همگی مهم هستند.
سیستم های ثبت شده
در یک گاوداری نمونه، سیستم ها و گروههایی برای مدیریت تمامی جنبه های مؤثر در تولید شیر به کار گرفته شده اند. مالک گاوداری معتقد است که وقتی چیزی به نتایج مطلوب منجر نمی شود باید با دامپزشک گاوداری برای اصلاح برنامه و استفاده از کارکنان مناسب مشورت کرد تا مطمئن شد که همه اهداف قابل دستیابی خواهند بود.
مالک این گاوداری نمونه، از نسل چهارم خانواده است که همراه با برادر خود، یک ناظر برای مدیریت گاوداری استخدام کرده و گاوداری را مدیریت می کند. او در یک سمینار اینترنتی نظرات خود در رابطه با تولید گله 950 رأسی خود که روزانه به طور میانگین 42.5 کیلوگرم شیر به ازای هر گاو تولید می کند را مطرح کرد.
او عنوان کرد، اگرچه رسیدن به تولید شیر بالا همیشه یک هدف بوده است اما اکنون تمرکز روی رسیدن به 3.3 کیلوگرم ترکیب چربی و پروتئین شیر به ازای هر گاو می باشد. در چند سال گذشته ما فقط به ازای میزان جامدات شیر پول دریافت می کردیم. کیلوگرم شیر اهمیت خود را از دست داد و کیلوگرم جامدات به طور معنی داری اهمیت بیشتری پیدا کرد. ما در واقع بر افزایش چربی و پروتئین تمرکز می کنیم و سعی کرده ایم از طریق ژنتیک و تغذیه به آن دست یابیم.
مالک گاوداری می گوید: تغذیه صحیح، عامل داشتن تولید شیر خوب است. مصرف علوفه باکیفیت بالا تولید شیر را راحت تر می سازد. آنها جیره پنج گاو بالغ را با جیره دو تلیسه مخلوط کردند. او توضیح داد که هدف از این کار تطابق خوراک مصرفی با نیازهای گاو به خصوص در شرایط بالا بودن قیمت خوراک دام می باشد.
خوراک دام ها معمولاً هر 1 تا 2 ساعت یک بار در روز و شب به جلو رانده می شود ولی او گفت که در گاوداری او خوراک هر 45 دقیقه 1 بار به جلو رانده می شود. شخصی مسئول این کار است و اطمینان حاصل می کند که خوراک در هر جایگاه به طور یکنواخت در طول آخور توزیع می شود. آنها قبلاً از دستگاه خودکار مخصوص جلو راندن خوراک استفاده می کردند ولی متوجه شدند که لودر عملکرد بهتری دارد.
مالک گاوداری اهمیت آب را یادآوری کرد. او عنوان کرد که آب اولین مواد مغذی محدود کننده تولید شیر می باشد. در گاوداری او هنگامی که گاوها شیردوش 12 تایی موازی دوتایی را ترک می کنند، فضا برای 12 گاو برای مصرف آب در آبشخور (قبل از بازگشت به بهاربند) وجود دارد. علاوه بر آن عنوان کرد که آبشخور به منظور داشتن آب تازه و سالم برای گاوها باید به طور مداوم تمیز شود.
تغییرات در بهاربند
مالک گاوداری، آسایشی که در فری استال جدید برای گاوها فراهم شده بود را تحسین می نمود. در بهاربند یک تهویه تونلی با ورودی هایی در انتهای بهاربند برقرار است. راهروها با آب شسته می شوند و بسترهای ماسه ای در هر شیردوشی که گاوها در سالن بودند تیمار می شدند. او عنوان کرد که برای افزایش آسایش گاوها از بستر فراوان استفاده می کنند.
ماسه و فضولات شسته شده برای جداسازی ماسه به راهرو ماسه فرستاده می شدند، فرآوری های لازم روی ماسه انجام می شد و بعد از 6 هفته ماسه ها به استال ها بازگردانده می شدند. او گفت که به گاوها سنسور وصل می شد و میزان فعالیت آنها را نشان می داد که چه موقعی به ماسه جدید نیاز دارند. به نوعی آنها 1 یا 2 بار در هفته ماسه اضافه می کردند. 3 سال پیش، بلافاصله بعد از اینکه گاوها به بهاربند جدید منتقل شدند، لنگش و مشکلات نازک شدن پاشنه پا آغاز شد. گمان کرده شد که علت آن بتون جدید که کمی زبرتر از حد انتظار است می باشد. برای اصلاح این شرایط، کف های پلاستیکی در فاصله بین راهرو و سالن شیردوشی و سالن انتظار دوشش قرار داده شد.
اکثر گله ها 3 بار در روز و گاوهای تازه زا 4 بار در روز دوشیده می شوند. سالن شیردوشی 12 تایی دو طرفه 25 ساله است ولی خوب کار می کند. ظرفیت پذیرش سالن شیردوشی مؤثر است و به بیش از 6 گردش در ساعت می رسد.
شمار سلول بدنی گله تقریباً در 175،000 حفظ می شود. نمونه هایی از گاوهای مبتلا به ورم پستان جمع آوری شد و در مزرعه کشت شد. اگر ارگانیسم گرم مثبت در محیط کشت یافت می شد گاوها برای ورم پستان بالینی درمان می شدند.
او عنوان کرد که یک ویژگی واقعاً خوب این گاوداری تجهیزات جداسازی و تردد آن است. گاوداری دارای یک گیت جداسازی با راهروهایی است که امکان ورود گاوها به سالن شیردوشی را فراهم می کند. تلیسه های پیش از زایش جدا از گاوهای مسن نگه داشته می شوند. او توضیح داد، هنگامی که آنها را کنار یکدیگر قرار می دهیم، تلیسه ها به طور یکسان عمل نمی کنند. جدا نگه داشتن آنها از یکدیگر برای ما خوب است. مکان های زایش شامل 4 جایگاه است. جایگاه شیردوشی کوچک، شیردوش های سطلی و گیت هایی که امکان دوشیدن گاوها در جایگاه دوشش را فراهم می کنند. به نظر می رسد امکان خوراندن آغوز تازه (در بعضی از مواقع در چند دقیقه اول تولد) تأثیر مثبت بر سلامت گوساله و انتقال ایمنی غیرفعال داشته باشد. آنها از کالسکه برای انتقال گوساله ها به جایگاه استفاده می کنند. او تلاش گروه کاری گاوداری را برای تمیز و ضدعفونی کردن جایگاه بعد از انتقال هر گوساله را تحسین کرد.
آینده گله
مالک گاوداری چندین نوع جایگاه را برای گوساله ها امتحان کرده است. گوساله ها در ابتدا در جایگاه های انفرادی قرار داده شدند. بهاربند بازسازی شد و به جایگاه های گروهی مجهز به خوراک خوران خودکار تغییر شکل یافت. او عنوان کرد که برای پی بردن به مزیت های بالقوه این بخش از تجهیزات، سخت کار کردیم اما گوساله ها استانداردهای ما را برآورده نکردند.
آنها جایگاه ها را به حالت اولیه برگرداندند و به سمت جایگاه های دو تایی که به نظر می رسید مؤثرتر است حرکت کردند. او گفت: من به دنبال یکنواختی هستم و برای رسیدن به آن در سیستم خوراک خوران خودکار تلاش می کنیم. اکنون گوساله ها واقعاً عملکرد خوبی دارند و مشکلات تنفسی بسیار کمتری دارند. در گاوداری آنها یک شعار وجود دارد، اگر کار نمی کند آن را تعمیر کن.
گوساله ها از طریق بطری 2.8 لیتر جایگزین شیر را 3 مرتبه در روز تا آغاز از شیرگیری (در 8 هفتگی) دریافت می کنند. گوساله های از شیرگرفته شده در یک بهاربند قدیمی مجهز به سیستم تهویه فشار مثبت قرار داده می شوند و دام ها در آنجا زنده می مانند.
گروه کاری گاوداری او به بهبود تولیدمثل و ژنتیک نیز می پردازند. نرخ آبستنی گله بین 30 و 34 درصد است. یک دستورالعمل اوسینک دوگانه، 65 روز بعد از دوره انتظار اختیاری بعد از زایش در اولین تلقیح استفاده می شود.
گاوها توسط کارکنان به صورت مصنوعی تلقیح می شوند. اکثر تلیسه ها و 30 درصد گاوها با اسپرم تعیین جنسیت شده تلقیح می شوند، در حالی که بقیه گاوها با اسپرم گاوهای گوشتی تلقیح می شوند. ارجحیت تولیدمثلی در این گاوداری نمونه در طی زمان کمی تغییر کرده است. اخیراً، ترکیبات شیر به همراه ویژگی های سلامتی و ماندگاری در درجه اول مرکز توجه بوده است. گاوهای سالم که ترکیبات شیر آنها بالا است و برای مدت طولانی تولید شیر بالا دارند، یک موفقیت هستند.
یک گاوداری که همه جوانب آن خوب است به چه سمتی می رود؟
اجازه می دهیم که رکوردها و چشم هایمان به ما بگویند، رکوردها در کشف فرصت های بعدی به ما کمک می کنند، همچنین امکان ارزیابی تغییرات اعمال شده و تأثیر آنها بر پیشرفت را فراهم می کنند. اگرچه گاوها تولید شیر بالایی دارند ولی این مانع حرکت آنها به سمت پیشرفت بیشتر نمی باشد. هنگامی که به یک سطحی از تولید می رسیم، جستجوی دیگر فرصت ها برای بهتر کردن شرایط را آغاز می کنیم.