یک رویکرد خوب برنامه ریزی شده نتیجه کار شما در بازده خوراک دام را بهبود می دهد
بازده خوراک دام در مزارع پرورش گاو شیری اهمیت دارد و همه ما به این مسئله واقف هستیم. بازده خوراک دام در اغلب موارد تحت عنوان کیلوگرم شیر تصحیح شده بر اساس چربی 3.5 درصد تولید شده به ازای هر کیلوگرم ماده خشک مصرفی می باشد. ارزیابی بازده خوراک دام در گاوداری به ما کمک می کند مشخص کنیم که چه مقدار از خوراک گاو به شیر تبدیل شده است ولی موارد دیگری نیز وجود دارند که بازده خوراک به ما نمی گوید. شما می توانید یک جیره گران قیمت به گاوها بخورانید و یک رقم خوب از بازده خوراک داشته باشید، اما بر بازده گاوداری شما به طور واقعی مؤثر نخواهد بود. در این مقاله 15 روش برای بهبود این شاخص ارائه می شود.
1- کمک به گاوهای تازه زا برای داشتن یک شروع خوب
بسیاری از مزارع پرورش گاو شیری بیماری های بالینی دوره انتقال را به طور موفق کنترل می کنند اما از هزینه تب شیر تحت بالینی در گله کاملاً آگاه نیستند. گاوهای مبتلا به تب شیر تحت بالینی کمتر خوراک مصرف می کنند، شیر کمتری تولید می کنند و بیشتر مستعد ابتلا به بیماری هایی از قبیل کتوز، جفت ماندگی، جابجایی شیردان و عفونت ها می باشند.
از تمامی راهکارهای تغذیه ای که وضعیت کلسیمی گاوهای شما را بهبود می دهد، استفاده کنید. مصرف ماده خشک گاوها قبل از زایش با بهبود مراقبت و آسایش گاوهای دوره انتقال افزایش می یابد و با کاهش موارد کتوز تحت بالینی و عفونت رحم مرتبط است.
در نهایت فراهم کردن پروتئین قابل متابولیسم با کیفیت بالا برای گاوهای قبل از زایش حتی مهم تر از فراهم کردن آن برای گاوهای پرتولید می باشد. جیره گاوهای قبل از زایش باید 1300 گرم پروتئین قابل متابولیسم (mp)، 35 تا 40 گرم متیونین قابل متابولیسم و 85 تا 90 گرم لیزین قابل متابولیسم برای گاوها فراهم کند.
2- هضم پذیری فیبر علوفه را به حداکثر برسانید
مدیریت علوفه و ژن محصول را برای تولید علوفه با قابلیت هضم بالا ارتقاء دهید. به منظور کاهش میزان غلات جیره، بهبود سلامت شکمبه و کاهش هزینه های جیره از علوفه با قابلیت هضم بالا استفاده کنید. تحقیقات نشان می دهند که افزایش هضم پذیری فیبر (NDF) علوفه جیره به اندازه 1 درصد، مصرف روزانه ماده خشک را به میزان 0.17 کیلوگرم و تولید شیر تصحیح شده بر اساس چربی 4 درصد را به میزان 0.25 کیلوگرم در روز افزایش می دهد.
3- سلامت شکمبه را 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته در سطح عالی حفظ کنید
کاهش PH شکمبه (اسیدیته بالا) به مدت چند ساعت در روز حتی در گله های خوب مدیریت شده، پرتولید و با ترکیبات خوب شیر، می تواند رخ دهد. کاهش مدت زمانی که PH شکمبه زیر 5.8 می باشد می تواند تولید شیر را بهبود دهد که به نوعی با بهبود مدیریت خوراک دهی، تأمین آسایش گاو، کنترل تخمیر نشاسته و فراهم کردن میزان کافی از فیبر قابل جویدن مرتبط است. با کاهش PH شکمبه، مصرف خوراک کاهش می یابد و متغیر می شود، هضم پذیری فیبر کاهش می یابد و تولید پروتئین میکروبی شکمبه به خطر می افتد.
4- عدم وجود دانه های قابل مشاهده در مدفوع
غلات برای رسیدن به هضم پذیری بهینه باید فرآوری و یا تخمیر شوند. اندازه بیش از 70 درصد از دانه های سیلوی ذرت، باید کمتر از 4.75 میلیمتر باشند. علوفه سیلوشده حداقل 4 ماه قبل از خوراک دهی باید تخمیر شده باشند. اندازه ذرت آسیاب شده خشک باید کمتر از 750 میکرون باشد، به این معنی که 80 درصد آن باید از الک آشپزخانه عبور کند. اگر رطوبت ذرت بالا و به میزان 28 تا 32 درصد باشد قبل از خوراک دهی، آنها را به کمک غلطک تا اندازه 2 تا 3 میلیمتر کوچک کنید، اما اگر رطوبت آن کمتر از 25 درصد است با کمک آسیاب چکشی آن را به ذرات کوچکتر (زیر 1000 میکرون) کوچک کنید. میزان کافی از فیبر مؤثر فیزیکی (PeNDF) و همچنین فیبر غیرقابل هضم (uNDF) را فراهم کنید و جداسازی TMR را به منظور داشتن تخمیر خوب شکمبه، کاهش نرخ عبور از شکمبه و بهبود نشخوار کنترل کنید.
5- تولید پروتئین میکروبی در شکمبه را به حداکثر برسانید
سنتز پروتئین میکروبی شکمبه می تواند بین 1.6 تا 2.5 کیلوگرم در روز به ازای هر گاو متغیر باشد. برای رسیدن به بهترین رشد میکروبی، کربوهیدرات و پروتئین هر دو باید با استفاده از ترکیبی از خوراک هایی که سریع و کند تجزیه می شوند، در دسترس میکروب ها قرار گیرند. اگر میزان زیادی از پروتئین تأمین شود بدون اینکه منبعی از کربوهیدرات در دسترس باشد، میکروب ها از پروتئین به عنوان منبعی از انرژی استفاده می کنند و نیتروژن پروتئین را هدر می دهند.
6- بدون زیاده روی، اسیدآمینه های لازم را برای گاو فراهم کنید
موازنه جیره برای اسیدهای آمینه، به کاهش هدرروی پروتئین و افزایش تولید شیر و پروتئین شیر کمک می کند. به نظر می رسد که جیره ها در بسیاری از موارد پروتئین غیرقابل تجزیه شکمبه ای (RUP) را به میزان کافی فراهم می کنند، اما در همین جیره ها اگر یک یا دو اسید آمینه مورد نیاز فراهم نشود، میزان تولید شیر به خطر می افتد و سایر اسیدهای آمینه تأمین شده نیز هدر می روند.
7- برای رسیدن به یک تولیدمثل عالی تلاش کنید
برای آبستن کردن گاوها روی حفظ میانگین روزهای شیری (DIM) 150 تا 170 تمرکز کنید. تخمین زده شده است که برای هر 10 روز کاهش DIM، جریان شیر به ازای هر گاو در روز 0.68 کیلوگرم افزایش می یابد.
8- از راهکارهای خوراک دهی و گروه ایده آل استفاده کنید
گاوهای اوایل شیردهی به جیره با کیفیت بالا و موازنه شده از نظر اسیدهای آمینه به همراه میزان بالاتری از چربی و افزودنی های خوراکی تأیید شده، به طور سودمندی پاسخ می دهند. گاوهای اواخر شیردهی به یک جیره تنظیم شده ای نیاز دارند که میزان تولید شیر آنها را حفظ می کنند در حالیکه وضعیت بدنی شان را نیز کنترل می کنند. در مزارع پرورش گاو شیری عالی، در اغلب موارد 4 گروه دوشا از قبیل تازه زا، شکم های بالا، شکم اول و شکم های پائین مشاهده می کنیم. در این نوع گروه بندی، یک مکمل برای گاوهای پرتولید و شکم اول و یک مکمل متفاوت برای گاوهای کم تولید خریداری می شود. در حالت ایده آل، گاوهای تازه زا، یا مکمل مخصوص به خود را دارند یا مکمل دوم را به مقدار کم همراه افزودنی های مخصوص گاوهای تازه زا دریافت می کنند.
9- فراهم کردن مقدار کافی و نه به مقدار زیاد از مواد معدنی و ویتامین ها
نیاز گاوها به مواد معدنی و ویتامین ها در جهت حفظ سلامت و بهره وری باید تأمین شود، اما نباید در آن زیاده روی شود. انحراف عمده از توصیه های (NRC) ممکن است سلامت گاو و سوددهی گاوداری را به خطر بیاندازد.
10- ارائه ترکیبات یکنواخت مهم است
در گاوداری هایی که تغییر پذیری علوفه و ترکیبات خوراک بالا باشد، هزینه های خوراک به طور کلی بالاتر می باشد. زیرا جیره ها باید برای میزان بالاتری از مواد مغذی (گنجاندن بیش از اندازه) موازنه شوند تا در مقابل فقدان مواد مغذی در شرایطی که تغییرات ناشناخته در مواد مغذی رخ می دهد، بیمه شوند.
11- از افزودنی های خوراک مناسب استفاده کنید
افزودنی های خوراکی باید از نظر بازگشت سرمایه به خوبی ارزیابی شوند. اما شما نمی توانید به این بهانه، مزیت افزودنی خوراکی که سوددهی را بهبود می دهد از دست بدهید. هنگام خرید بر شواهد تکیه نکنید بلکه نتیجه ارزیابی را از مرکز ارزیابی محصول درخواست کنید.
12- از مزیت محصولات فرعی بهره مند شوید
با خرید محصولات فرعی و غلات به عنوان اقلام خوراکی هنگامی که سعی می کنید تغییر مواد مغذی را کنترل کنید در هزینه خود صرفه جویی کنید.
13 تلیسه های عالی را پرورش دهید
بر اساس تحقیق دانشمندان، تلیسه ها در اولین سن زایش خود در 22 تا 23 ماهگی حداقل باید به 82 تا 85 درصد اندازه بلوغ خود رسیده باشند. گاوداری های عالی با مدیریت فوق العاده آغوز به گوساله های تازه متولد شده در داشتن یک آغاز عالی کمک می کنند. آنها در 2 هفتگی 0.9 کیلوگرم افزایش وزن روزانه هر گوساله و در 8 هفتگی 2 برابر وزن تولد را مشاهده می کنند. آنها رشد اولیه شکمبه را بهینه می کنند، مصرف استارتر را افزایش می دهند و رشد گوساله را در طی دوره از شیرگیری حفظ می کنند. آنها یک تغذیه باکیفیت از اسیدهای آمینه از بدو تولد تا زمان تلقیح فراهم می کنند.
14- هدرروی غلات و علوفه را به حداقل برسانید
هدرروی در سیلو را از طریق کاهش هدرروی فیزیکی و هوازی علوفه، با به کار بردن بهترین اقدامات مدیریتی تولید و نگهداری علوفه سیلو شده (پر کردن سریع، بسته بندی، مهر و موم کردن سیلو و به حداقل رساندن نفوذ هوا در رخ سیلو)، استفاده از پوشش مانع اکسیژن و استفاده از افزودنی های مجاز سیلو کاهش دهید. ساختمان های ذخیره سازی را برای کاهش هدرروی غلات و محصولات فرعی به طور مناسب آماده سازی کنید.
15- پسماند TMR کمی داشته باشید
مدیران خوب در امر خوراک دهی تلاش می کنند پسمانده آخور را به 2 تا 3 درصد برسانند. عامل کلیدی برای رسیدن به این هدف، یکنواختی است. TMR باید مخلوط شود و روزانه به شیوه ای منسجم خورانده شود. آنالیز ماده خشک علوفه باید به طور مداوم انجام شود. گاوها را در زمان های مشخص برای جلوگیری از مواجهه با آخور خالی خوراک دهید و بدانید که روزانه در هر جایگاه چه تعداد گاو وجود دارند.