خدمات تخصصی دام طیور آبزیان :
در سال ۱۳۹۴ مجتمع صنایع تبدیلی دستچین طی یک پروژه تحقیقاتی یک ساله موفق به دستیابی به تکنولوژی فرآوری دانه سویا و افزایش پروتئین عبوری دانه سویا (RUP) گردید. طی فرآیند فرآوری دانه سویا فاکتورهای ضد تغذیه ای موجود در دانه سویا حذف و به طور همزمان پروتئین عبوری (RUP) موجود در دانه سویا به میزان قابل ملاحظه افزایش یافت که محصول حاصل با دارا بودن ویژگی های پروتئین قابل جذب بالا و چربی بالای آماده جذب، تأثیر بسیار بالایی در افزایش تولید شیر و همچنین افزایش میزان چربی موجود در شیر به همراه دارد.
در فرآیند تولید فول فت سویا ، خطر فسادپذیری محصول به علت متلاشی شدن دانه سویا و آزاد شدن چربی و سپس اکسید شدن سریع آن بسیار بالا است در حالیکه محصول جدید به نام دانه سویای فرآوری شده پس از انجام فرآیند تولید به شکل دانه سویای کاملا سالم باقیمانده و امکان نگهداری آن بدون آنکه با خطر فساد روبرو باشد به مدت بسیار بالاتری وجود دارد.
خط بوجاری و پالایش محصولات کشاورزی ، انواع غلات، بقولات، دانه های بذری و سایر دانه ها به ظرفیت 5 تن در ساعت
طی فرایند بوجاری و پالایش محصولات کشاورزی در چند مرحله، هرگونه ناخالصی و ذرات اضافی شامل: برگ، ساقه، علف های هرز، تخم حشرات و انواع آفتها، شن، سنگ ریزه، دانه های آفت زده و دانه های شکسته و خرد شده، جداسازی و از محصول اصلی جدا شده و در نهایت محصول حاصل یکدست و یکنواخت، بدون مواد زائد و اضافه خارج می گردد.
محصولات این بخش بوجاری و پالایش محصولات کشاورزی شامل:
دانه های گندم، جو، ذرت، نخود، لوبیا، عدس، ماش، لپه، تخم آفتابگردان، تخم کدو، تخم هندوانه، دانه گلرنگ، دانه سویا، دانه کلزا، کنجد، شاهدانه، هسته انار، هسته انگور، تخم گوجه فرنگی، سیاهدانه، دانه کتان، رازیانه، دانه خار مریم، دانه زیره و …..
خشک کردن پسماند صنایع غذایی
در این سیستم قابلیت جذب و خشک کردن پسماند صنایع غذایی مرطوب و خیس دارای ارزش غذایی که برخی از آنها تا ۸۰% رطوبت دارند در حجم بالا وجود دارد. این پسماندها عموما دارای ارزش غذایی قابل قبولی برای تغذیه انواع دام، طیور و آبزیان می باشند که طی فرآیند عملیات حرارتی و قبل از آنکه میکروارگانیسمهای مخرب فرصتی برای ایجاد فساد در آنها بیابند در تونلهای حرارتی خشک شده و رطوبت آنها به زیر ۱۰% کاهش یافته، قابلیت ماندگاری پیدا کرده و پس از طی فرآیند خنک سازی، آسیاب شده و با بسته بندی در کیسه و نگهداری در انبار آماده مصرف می گردند.
خشک کردن پسماند صنایع غذایی :
گروهی از این پسماندها که قابلیت جذب و طی نمودن عملیات بهینه سازی را دارند عبارتند از:
- پسماند خطوط تولید آب میوه و کنسانتره میوه (انار، انگور، سیب مرکبات و انواع سردرختی)
- پسماند خطوط تولید رب گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی
- پسماند خطوط تولید شیره خرما و قند خرما
- پسماند خطوط تولید کمپوت میوه، کنسرو لوبیا، نخود فرنگی و …..
- پسماند خطوط تولید ماکارونی و نشاسته
- پسماند خطوط تولید چیپس سیب زمینی، سیب زمینی آماده طبخ منجمد و سبزیجات آماده طبخ منجمد
- پسماند خطوط تولید کیک، بیسکویت و کلوچه
و تمامی انواع مرطوبی که دارای ارزش غذایی بالقوه به منظور استفاده در جیره غذایی دام و طیور و آبزیان هستند.
خدمات تخصصی دام طیور آبزیان :
برخی از محصولات کشاورزی صنعتی که از قیمت بالایی نیز برخوردار می باشند قبل از آنکه در چرخه تولید مورد بهره برداری قرار بگیرند لازم است تا رطوبت آنها کاهش یافته و به میزان قابل قبولی خشک شوند.
انواع دانه های روغنی بعد از برداشت از مزارع دارای رطوبت هستند و برای آنکه قابلیت نگهداری و انبارش پیدا کنند و سپس طی فرایند روغنگیری بازده مطلوب داشته باشند، لازم است طی عملیات حرارتی کاملا خشک شوند. تخم آفتابگردان و دانه سویایی که از مزارع و کشتزارهای داخل کشور برداشت می شوند نمونه شاخص محصولات این بخش هستند. سیستم عملیات حرارتی مجتمع صنایع تبدیلی دستچین قادر است که پروسه کاهش رطوبت ۱۰۰ تن دانه سویا در شبانه روز را انجام دهد.
خدمات تخصصی دام طیور آبزیان :
برخی از محصولات طی عملیات حرارتی به تنهایی و برخی دیگر از محصولات پس از افزوده شدن مواد افزودنی تعریف شده در نقش کاتالیزور (مایعات قندی، مایعات روغنی، جامدات پودری) و سپری کردن مراحل (عملیات حرارتی در دما و بازه زمانی خاص) و وقوع برخی فعل و انفعالات مثبت شیمیایی از ارزشهای ویژه ای برخوردار می گردند که در حالات معمولی فاقد آن هستند. به بیان دیگر، بعضی مواد این قابلیت را دارند تا چنانچه افزودنیهای دیگری که نقش کاتالیزور را ایفا می نمایند به آنها افزوده شوند، طی عملیات حرارتی خاص و وقوع برخی فعل و انفعالات شیمیایی، باعث شوند تا در ماده یا محصول حاصل، ارزش افزوده بالایی بوجود بیاید که سبب ارزشمندی بیشتر و ویژه شدن آن محصول گردد.
سیستم عملیات حرارتی دستچین با دارا بودن بخشهایی ویژه قادر است تا با کنترل دقیق پارامترهای موثر طی فرایند عملیات حرارتی در راستای بهینه سازی و ارزش افزایی مواد مختلف، با شرکتهای دانش بنیان و فعال در این زمینه ها همکاری و در قالب پروژه های مشترک به همکاری بپردازد.
انواع میوه وسبزیجاتی که در فصول تولید و برداشت، جمع آوری شده و سپس به منظور استفاده در چرخه مصرف انسانی به سردخانه ها و انبارها انتقال یافته و نگهداری شده اند، در برخی موارد به دلایل مختلفی مانند طولانی شدن زمان نگهداری یا شرایط نامناسب انبارش، دستخوش آسیب می گردند، به گونه ای که جهت استفاده در چرخه مصرف انسانی فاقد توجیه اقتصادی می گردند. همچنین، برخی محصولات در فصل تولید به دلایلی مانند کشت بیش از حد، بازدهی بالا در شرایط مناسب اقلیمی و گستردگی کشت، متاسفانه با کاهش قابل ملاحظه قیمت و خارج شدن از حوضه مصرف انسانی روبرو می گردند که در چنین شرایطی می توان طی فرایند عملیات حرارتی باعث ایجاد ارزش افزوده مناسبی برای آنها شده و زمینه را برای استفاده اصولی آنها در سایر چرخه ها مانند چرخه استفاده در خوراک دام، طیور و آبزیان فراهم کرد.
نمونه برخی از محصولات شاخص وابسته به این گروه عبارتند از:
پودر سیب زمینی
پودر سیب درختی
پودر مرکبات
پودر هسته انار
پودر تفاله انگور
پودر چغندر قند